Tarih: 18.11.2021 13:07

EKMAK ZAMMI VE DÖVİZ ARTIŞLARI HAKKINDA KONUŞAN CHP İLÇE BAŞKANI ÖMER GÜVEN: EKMEĞE MUHTAÇ KALACAĞIZ

Facebook Twitter Linked-in

Ekmeğe gelen zamlar ve dövizde yaşanan artış üzerinden hükümeti eleştiren CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, “Satılan fabrikaları, özelleştirilen kurumları, peş-keş çekilen tarımsal üretim alanlarını mumla arar olduk. AKP hükümeti, Türkiye’ye üretmeden yemeyi aşıladı. Ülkede üretim yapılmazsa ekmeğe muhtaç kalacağız” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ekmeğe gelen zamlar ve dövizde yaşanan artış üzerinden hükümeti eleştiren Güven, AK Parti hükümetinin üretimden uzaklaştığını ve ekonominin bu yüzden bozulduğunu söyledi. 4 kişilik bir ailenin aylık ekmek ihtiyacını karşılamak için en az 300 lirayı gözden çıkarmaları gerektiğine vurgu yapan Güven, “Üretimin olmadığı bir yerde refah olmaz. Temel gıda maddelerimizden olan una yapılan zamlar, ekmek fiyatlarını 2 buçuk liraya çıkardı. 4 kişilik bir ailenin günlük ekmek ihtiyacı en az 10 lira oldu. Vatandaş bu gidişle ekmeğe muhtaç kalacak” dedi.

 

“HÜKÜMETİN YANLIŞLARI VATANDAŞI VURDU”

 

“Yaşadığımız ekonomik sıkıntı, AKP hükümetinin 2002’den bu yana izlediği özelleştirme ve satma politikasının sonuçlarıdır” diyen CHP İlçe Başkanı Güven, “Son 20 yılda hükümet eliyle üretim yapan tüm fabrikalar satıldı. Birçok kurum AKP hükümeti tarafından özelleştirildi. AKP hükümeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Devletçilik” politikasından uzaklaşarak üretimi bitirdi. Türkiye dışa bağımlı hale getirildi. Üretimin olmadığı bir yerde, altın ve döviz fiyatları uçar. Türkiye şimdi AKP’nin yanlış ekonomi politikalarının ceremesini çekiyor. Satılan fabrikaları, özelleştirilen kurumları, peş-keş çekilen tarımsal üretim alanlarını mumla arar olduk” diye konuştu.

 

“AKP HÜKÜMETİ, TÜRKİYE’YE ÜRETMEDEN YEMEYİ AŞILADI”

 

Ülkede faaliyet gösteren birçok sektörün ekonomik dar boğazdan geçtiğini ifade eden Başkan Güven, “Ülkenin ekonomisi bu gidişle, bu anlayışla, bu hükümetle düzlüğe çıkmaz. AKP hükümeti, Türkiye’ye üretmeden yemeyi aşıladı. Yaşanan sorunların tek çıkış yolu; üretim, üretim, üretim” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —