Tarih: 18.11.2021 12:46

HAYDİ ÇOCUKLAR BU ŞENLİK SİZİN İÇİN

Facebook Twitter Linked-in

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Gazipaşa ve Alanya’da çocuklara özel uçurtma şenliği yapılacak. Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü öncülüğünde; 20 Kasım Cumartesi günü Alanya’da, 21 Kasım Pazar günü ise Gazipaşa’da yapılacak uçurtma şenliğine, Gazipaşa ve Alanya’da hizmet veren kamu kurum ve kuruluşları katkı sağlayacak. Çocuk Hakları Günü dolayısıyla farkındalık yaratmak için düzenlenecek şenlikte, çeşitli etkinlikler yapılacak.

 

Yapılacak şenlikle ilgili Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak yıl boyunca Belirli Gün ve Haftalar çerçevesinde Toplumda farkındalık oluşturmayı hedefleyen birçok etkinlik arasında, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Uçurtma Şenliği” de bulunmakta. Etkinlik, müdürlüğe bağlı özel kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüpleri ile Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde hizmet vermekte olan kamu kurum ve kuruluşlarının da katılımlarıyla yapılacak.

 

Şenlik, bu yıl 20 Kasım Cumartesi Günü saat 11.00 de Damlataş Engelsiz Halk Plajında ve 21 Kasım Pazar Günü Gazipaşa Belediyesi Halk Büfe’de yapılacak olan etkinliklerde çocuklara özel palyaço, balon Show gösterileri yapılacak. Atölye çalışmaları yapılarak, ikramlarda bulunulacak ve çeşitli yarışmalar (yumurta taşıma, çuval yarışı, yoğurt yeme yarışması, halat çekme yarışması) düzenlenecektir. Şenlikte, çocukların aileleri ile keyifli vakit geçirmeleri amaçlanmaktadır. Ayrıca şenlikte, çocuklara ve ailelere çocuk hakları konusunda bilgilendirme faaliyetlerini yapılacak. Öte yandan etkinlikte, gündüz bakım evleri ve kamu kurum ve kuruluşlarının Atölye çalışmaları, bilgilendirme ve tanıtım faaliyetlerine de yer verilecektir” İfadeleri kullanıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —