“ŞEKER SORUNUNU BAKKALLAR ÇÖZER”

GÜNCEL 17.11.2021 14:07:08 0
“ŞEKER SORUNUNU BAKKALLAR ÇÖZER”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken şekerin bakkallar aracılığıyla dağıtılmasını talep etti. Palandöken’in yaptığı açıklamanın bakkalcılar için önemli olduğuna değinen Gazipaşa Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, “Eğer bu uygulama hayata geçerse, şekerler direkt fabrikadan çıkıp bakkallar aracılığı sorunsuz bir şekilde vatandaşlarımıza ulaşır” dedi.

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son günlerde gündeme gelen şeker yokluğu ile alakalı önemli bir öneri de bulundu. Palandöken, şekerin bakkallar aracılığıyla dağıtılmasını talep etti. Yaptığı yazılı basın açıklamasıyla, şeker sorununun bakalar tarafından çözüme kavuşturulabileceğini dile getiren Palandöken, “Gündem konularından birisi olan piyasada şeker yok problemini mahallenin bakkalı çözer. Bunun için de zaman kaybedilmeden şeker raflarının boş olmasına çözüm olarak bakkallarımız devreye sokulmalı. Fabrikalardan direkt vatandaşa arz için bakkallarımız aracı olmak için hazır” dedi.

 

“ŞEKERİN YOK DENİLMESİ KABUL EDİLEMEZ”

 

Stokçuluğun kabul edilemez bir durum olduğunu belirten Palandöken, “Zam söylentileri, kuraklık gibi birçok sebep sunularak üç beyazdan biri ve evlerimizin olmazsa olmazı şekerin vatandaşa yok denilerek satışının olmaması durumu kabul edilemez. Üretimde bir sorun olmamasına rağmen rafların boş kalması, stokçuluk yapmanın kimseye bir faydası olmayacaktır. Bakkallarımız aracılığıyla bu durum hızlı bir şekilde çözülebilir” diye konuştu.  

 

“STOKÇULUK FAALİYETLERİ CİDDİ ORANDA AZALIR”

 

Palandöken’in yaptığı açıklamanın bakkalcılar için önemli olduğuna değinen Gazipaşa Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, “Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’in yaptığı açıklamalar çok önemli. Eğer bu uygulama hayata geçerse, şekerler direkt fabrikadan çıkıp bakkallar aracılığı sorunsuz bir şekilde vatandaşlarımıza ulaşır. Hem bu şekilde stokçuluk faaliyetleri ciddi oranda azalır” dedi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27