CHP İLÇE BAŞKANI GÜVEN: MUTFAKTAKİ YANGINI DA SÖNDÜRMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

GÜNDEM 13.11.2021 13:42:15 0
CHP İLÇE BAŞKANI GÜVEN: MUTFAKTAKİ YANGINI DA SÖNDÜRMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

CHP İlçe Başkanı Güven, elektrik fiyatlarının ardından temel gıda maddelerinin fiyatlarının düşürülmesi için çalışacaklarını söyledi.  Güven,  “İktidar sahipleri enerji konusunda kısmen adım attılar. Mutfaktaki yangını da söndürmek için elimizden geleni yapacağız”  dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven,  enerji fiyatlarıyla uzun süredir verdikleri savaşın ardından elektrikte TRT ve Enerji Fonu kesintilerinin kaldırılacağının açıklandığını söyledi. Başkan Güven, Cumhuriyet Halk Partisi’nin şimdi ise temel gıda maddelerinin fiyatlarının düşürülmesi için çalışacağını söyledi.

 

Sürekli artan fiyatlar nedeniyle etiket değiştirme mesleğinin doğduğunu kaydeden Güven, “Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu’nun başkanının bir açıklaması var. ‘Şuanda aylık fiyat veren yok. Günlük, hatta saatlik fiyatlar veriliyor. Raflarda üretim maliyetlerindeki artışla birlikte sürekli artan ürün fiyatlarını düzenlemek ayrı bir çalışma gerektiriyor’  diyor. Yani yeni bir meslek doğdu, etiket değiştirme mesleği.  Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, zam fırtınası gelecek demişti. Arka arkaya zamlar yağmaya başladı. Son 6 ayda gübre fiyatlarına 31 kez arka arkaya zam yapıldı. KOBİ’lerin kullandığı doğalgaza yapılan zam yüzde 115. Elektrik santrallerinde kullanılan doğalgaza yüzde 148. Kömüre yüzde 72, oduna yüzde 33 zam geldi. Nasıl geçinecek bu insanlar. Bu zammı alanlar, bunu herhalde maliyetlerine yansıtacaklardır. Sonunda vatandaşa gidecek, mutfağına gidecek ve vatandaş bunu bir şekilde ödeyecek” dedi.

 

“STOKÇULUK BAŞLADI”

 

Yağ, un ve şeker fiyatlarının uçtuğunu kaydeden Güven, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşın mutfağındaki yangını söndürmek için çalışmaya başladı. Zam geleceği için piyasaya yeteri kadar şeker verilmiyor. Şeker stokları başladı. Stokçuluk başladı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, mutfaktaki yangını da söndürmek için elimizden geleni yapacağız. İktidar sahipleri enerji konusunda kısmen adım attılar. Tamamını yaptıracağız. Ama gıdada yaşanan felaket için de aynı mücadeleyi vereceğiz.  Halkımız bundan emin olsun. Her çocuğun karnı doymak zorunda. Her evde huzurun ve bereketin olması lazım. Huzuru bu memlekete getireceğiz” dedi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27