GAZİPAŞA’DA İZİNSİZ REKLAMLI ARAÇLARA CEZA YAZILDI

GÜNCEL 12.11.2021 13:26:55 0
GAZİPAŞA’DA İZİNSİZ REKLAMLI ARAÇLARA CEZA YAZILDI

Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri tarafından durdurulan ve üzerinde izinsiz reklam bulunan ticari taksiye 144 TL para cezası uygulandı. Sürücülerin cezai işleme maruz kalmamaları için araç reklamlarını araç ruhsatına işletmeleri gerekiyor.

 

Gazipaşa’da, birçok sürücü gerekli izinleri almadan araçlarına yapıştırdıkları reklamlarla Trafik Ceza Kanununun 26/3 Maddesine göre suç işliyor. Araçların dışında bulundurulması zorunlu işaretlerden başka, araçlara; izin alınmaksızın reklam, yazı, işaret, resim, şekil, sembol, ilan, flama, bayrak ve benzerlerini takmak, yazmak, sesli ve ışıklı donanımları bulundurmanın Trafik Ceza Kanuna göre cezası bulunuyor. Kolluk kuvvetleri tarafından araçlarında izinsiz reklam bulunan sürücülere uygulanan “Karayolları Trafik Kanunun 26/3 Maddesi” cezası, arabaya izinsiz reklam yapıştırma cezası olarak tanımlanıyor.

 

ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLEBİLİR

 

Gerekli izinler alınmadan aracına reklam ve benzeri yapıştıran sürücüye 144 TL para cezası uygulanıyor. Kolluk kuvvetleri tarafından ceza yazılan sürücüye söz konusu reklamı ve görselleri sökmesi için 7 gün süre veriliyor. 7 günden sonra üzerindeki reklam sökülmeyen araç, reklam sökülünceye kadar trafikten men ediliyor.

 

GAZİPAŞA’DA REKLAMLI ARACA CEZA YAZILDI

 

Söz konusu ihlale ilişkin Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri tarafından durdurulan ve üzerinde izinsiz reklam bulunan ticari taksiye 144 TL para cezası uygulandığı öğrenildi. Araç sürücüsüne 7 gün izin veren jandarma ekipleri, 7 günün sonunda reklamı sökmeyen aracı trafikten men edecek.

 

SÜRÜCÜLERİN NE YAPMASI GEREKİYOR?

 

Aracına reklam, yazı, işaret, resim, şekil, sembol, ilan, flama, bayrak ve benzerlerini taktırmak isteyen sürücüler, öncelikle bu işin tasarımını yapan bir firmaya gitmesi gerekiyor.  Yapılacak işin tasarımı çizdirerek, boyut bilgileri ile renkli bir çıktısını alıp, bu bilgilerle, ilgili belediyeye giderek, kaplatacağı reklam ya da logonun alanına göre, reklam vergisini yatırmak zorunda. Sürücü daha sonra, bir TÜVTÜRK Muayene istasyonuna uğrayıp yaptırmak istediği kaplamanın uygun olup olmadığını konusunda bilgi almalı. Yapıştırılacak reklam onaylanırsa, uzman firmaya araç kaplamanızı yaptırın. Aldığınız çıktı ve diğer belgelerle bir TÜVTÜRK Muayene istasyonuna gidin ve ücretsiz tespit muayenenizi yaptırın. Muayene istasyonundan da alabileceğiniz EK-1 formu ile trafik tescil şubesine giderek ruhsatınıza “Araç Reklam Logoludur” ibaresini işletmeniz yeterli olacaktır. Aksi halde bu işlemleri yaptırmadığınızda, izinsiz reklamlı araçlara kolluk kuvvetleri tarafından cezai işlem uygulanabilir.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27