GAZİPAŞA’DA BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

GÜNCEL 12.11.2021 13:23:28 0
GAZİPAŞA’DA BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Gazipaşa’da ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ kapsamında bin fidan dikildi. 2019 yılındaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda başlatılan 'Geleceğe Nefes' kampanyası bu yıl da 11 Kasım saat 11.11'de 81 il ve 922 ilçede aynı anda gerçekleşti. 'Geleceğe Nefes' kampanyası kapsamında Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Küçüklü Mahallesi’nde fidan ekim programı düzenlendi. Programa Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kalaycı,  Cumhuriyet Savcısı Erkan Alanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ökkeş Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, Orman İşletme Müdürü Ahmet Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, kamu kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.  Saat 11.11'de tüm Türkiye'de olduğu gibi Gazipaşa'da da fidan dikimi yapıldı. Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altunbaşta olmak üzere tüm katılımcılar servi ve keçiboynuzu fidanlarını toprakla buluşturarak can suyu verdi. Gazipaşa'da 'Geleceğe Nefes Ol' kampanyası kapsamında bin servi ve keçiboynuzu fidanı ekildi.

 

“HER YIL ETKİNLİK YAPACAĞIZ”

 

Programın açılış konuşmasını yapan İşletme Müdürü Ahmet Yıldırım, katılımcılara nasıl fidan dikmeleri gerektiğini anlattı. Müdür Yıldırım, “Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Milli Ağaçlandırma Bayramını kutluyoruz. Bundan sonra her 11.11’de Milli Ağaçlandırma Bayramı’nda böyle etkinlikler yapacağız. Bugün Türkiye’nin her yerinde 11.11 kutlanıyor. 250 milyon fidan dikilecek inşallah. Biz de yaklaşık bine yakın fidan dikeceğiz, alanımız çok büyük değil. Servi ve keçiboynuzu fidanlarımız var. Hepsini dağıttık çukurlara, altlarını ve yanlarını kestik. Siz sadece poşetiyle çukura koyup, ondan sonra toprak dolduracaksınız.Başka bir şey yapmayacaksınız. Poşetiyle çukura koyarsanız bizim için daha iyi olur. Biraz toprak koyduktan sonra poşetini çekin, sonra toprak doldurmaya devam edersiniz. Herkesin yanında ormancı arkadaşı olacak, olmayanlar için de çapaları da çukurlara dağıttık” dedi.

 

Yıldırım’ın konuşmasının ardından yaklaşık bin fidanı toprakla buluşturan katılımcılar, fidanların can suyunu verdi. Fidanların dikilmesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile fidan dikme programı sona erdi.