“BU KADAR ŞOV FAZLA”

GÜNDEM 11.11.2021 12:40:36 0
“BU KADAR ŞOV FAZLA”

CHP’li Diş Hekimi Murat Özçelik’in patlayan DSİ boruları üzerinden hükümeti eleştirmesine sert tepki gösteren AK Parti Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uysal, Özçelik’i şov yapmakla suçladı. “Gökçeler Barajı, Gazipaşalının ekmek teknesidir” diyen Uysal, “Kendinize başka bir saha bulun orada şovunuzu ve priminizi yapın. Ekmekle suyla oyun olmaz” dedi.

 

Gazipaşa’nın farklı mahallelerinde patlayan Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait su boruları, AK Parti ile CHP arasında siyasi polemiğe neden oldu. CHP’li Diş Hekimi Murat Özçelik patlakların ardından hükümeti hedef almış ve hükümetin boru bile döşeyemediğini ileri sürmüştü. Özçelik’in açıklamalarına cevap veren AK Parti Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uysal, Özçelik’i siyasi prim ve şov yapmakla suçladı. Gökçeler Barajı’nın Gazipaşalı üreticilerin ekmek teknesi olduğuna dikkat çeken Uysal, baraj ve patlaklar üzerinden hükümeti hedef alan Özçelik’e sert sözlerle cevap verdi.

 

“BARAJIN TAM KAPASİTE İLE HİZMETE GİRMESİ AN MESELESİDİR”

 

Gökçeler Barajı’nın Gazipaşa’nın en büyük yatırımı olduğunu savunan Uysal, “Elli yıldır hayali kurulan ve özlemle beklenen; 1990’lı yıllarda projesi hazırlanan ve yaklaşık olarak 15 yıl proje olarak kalan, 2011 yılında yapımına başlanan Gökçeler Barajı’nın yapımı 2017 yılında tamamlandı. Şu anda boru döşeme ve denemeleri, elektrik üretimi, sulama boruları kullanımı gibi işlerin de deneme aşamasında olan barajın tam kapasite ile hizmete girmesi an meselesidir. Gökçeler Barajı Antalya’nın ikinci büyük barajıdır. Baraj, AK Parti hükümeti ve devlet organlarının gayretli çalışmaları ,yoğun halk desteği ve devletin parası ile yapılmış, Gazipaşa’nın tarihinde aldığı en büyük hizmettir. Kim ne derse desin, bana göre Gazipaşa bir tarım beldesidir. Gazipaşalının yaklaşık olarak yüzde doksanı tarımla uğraşır. Onun için Gökçeler Barajı özellikle kuraklığın yaşandığı bu dönemde ve önümüzdeki yıllarda Gazipaşalının can damarı olacaktır. Baraj projesi, Gazipaşalının gurur duyduğu ve ümit bağladığı bir projedir” dedi.

 

 “GÖÇ GİTTİKÇE DÜZELİR”

 

Gökçeler Barajı’nın küçümsenemeyecek kadar büyük bir proje olduğuna değinen Uysal, projede meydana gelen aksaklıkların zamanla düzeleceğini belirterek, “Gökçeler Barajı bu kadar değerli, halkımızın bu kadar değer verdiği ve herkesin bir şekilde faydalanacağı bu projeyi, kimsenin küçümsemeye, onunla alay etmeye hakkı yoktur. Bir boru patladı diye ortalıkta sevinen ve buradan siyasi bir rant çıkarmaya çalışan birkaç siyasi, patlak boru üzerinden vatansever gibi görünüp siyasi pirim yapmak peşindeler. Bu kişileri üzülerek seyretmekteyiz. Bakın baraj yapıldıktan sonra sulama suyu döşeme işine başlandı. An itibarı ile döşenen boru tam olarak 100 kilometredir yani 100 bin metre boru yer altına döşenmiştir. Boruların 40 kilometresi, içinden otomobil geçecek kadar geniştir. Ortalama 13 bin adet su borusu biri birine eklenmiştir. Bunun vanaları menfezi rögar bağlantıları derken, yaklaşık 20 bin adet ekleme ve kaynak işi yapılmıştır. Nakış işler gibi biri birine eklenmiştir. Boruların patlaması en çok bizleri üzmektedir. Patlayan borular elbette insan, işçi, usta, ve işi yapanların hatasıdır. Ama bu kadar büyük bir işte mutlaka eksikler hatalar olacaktır. Bunlar da gördüğünüz gibi DSİ tarafından hemen giderilmektedir. Bence sistem oturuncaya kadar ara sıra bu tip aksaklıklar görülecektir. Atalar demiş ya, “Göç gittikçe düzelir.” Burada da aynısı olacaktır” diye konuştu.

 

“ŞOVUNUZU VE PRİMİNİZİ BAŞKA ALANDA YAPIN”

 

CHP’li Diş Hekimi Murat Özçelik’in patlayan DSİ boruları üzerinden hükümeti eleştirmesine sert tepki gösteren AK Parti Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uysal, “Bölgemizde faaliyet gösteren bir diş doktoru olan Sayın Murat Özçelik bir boru patladığında adeta patlak boru üzerinden şov yapmaktadır. Siyasi pirim yapma peşindedir. Kendisi; kötü yaptınız, eksik yaptınız, sabrımız kalmadı gibi kelimelerle Gazipaşalının malı olan barajın itibarına zarar vermektedir. Murat Bey, Gazipaşalılar bu esere bizim barajımız diyor. Sen ise; eksikti, kötüydü, patlaktı, çatlaktı deyip bu kadar değerli bir barajı ve su hatlarını karalıyorsun. Sen bir hekimsin okuduğun okullarda hiç mi psikoloji, sosyoloji dersleri görmedin? Peki sen bu işi ne kadar biliyorsun? Mühendis misin? Yok. Müteahhit misin? Yok. Usta mısın? Yok. Devlet yetkilisi misin? Yok. Siyasi parti yetkilisi misin? Yok, tarlasında boru patlayıp mağdur olan kişi misin? Yok. Susuzluktan adeta kurumuş su bekleyen seracı vatandaş mısın? Yok. O zaman insana sorarlar arkadaş; senin derdin ne? Belli ki prim ve şov yapma niyetiniz var. Ben de size diyorum; arkadaş şovunu başka yerde yap. Burası Gazipaşalıların adeta ekmek teknesidir. Gazipaşalının ekmek teknesine şovu ve siyaseti bulaştırma. Hem buradaki kanallar su kanalı, diş kanalı değil. Ayrıca Sayın Murat Özçelik’e sormak istiyorum: Sen bir diş doktorusun, hastaların sana gelince bir seferde tedavi edebiliyor musun? Yoksa duruma göre gerekirse defalarca geliyorlar mı? Murat Bey işte bu işlerde aynen böyle. Sana tavsiyem Alanya’da oturup, ayak ayak üstüne atıp Gazipaşalının barajını kötülemekle, hükümeti, devleti beceriksiz göstermeye çalışmakla, buradan siyasi pirim çıkmaz. Kendinize başka bir saha bulun şovunuzu ve priminizi orada yapın. Ekmekle suyla oyun olmaz” şeklinde konuştu.