Tarih: 09.11.2021 13:02

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ALİ DOĞAN KARADAĞ’DA HAVUZ PROJESİ YAPILACAĞINI AÇIKLADI

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’nın doğu bölgelerinde yaşanan sulama suyu sorununa çare bulmaya çalışan Başkan Doğan, Karadağ Havuz Projesi ile Zeytinada, Göçük ve Güney mahallelerinin suya kavuşacağını söyledi.

 

Gazipaşa’nın sulama suyu sıkıntısı çeken doğu bölgelerinin sorununu çözmek için çabalayan Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, bölgeyi sık sık ziyaret ederek vatandaşlarla istişare ediyor. Zeytinada Mahallesi başta olmak üzere Göçük ve Güney mahallelerinin su sorununa çare bulmaya çalışan Doğan, Antalya’da milletvekilleri ve Devlet Su İşleri’ne (DSİ)  sundukları Karadağ Havuz Projesi ve diğer çözüm önerilerini anlattı.

 

MASAYA HARİTALARI SERDİK, SORUNLARI ANLATTIK

 

Geçtiğimiz haftalarda mahalle muhtarları ile birlikte Antalya’ya giden Başkan Doğan, Ak Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse ile Kemal Çelik ve DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun ile görüşüp, bölgenin su sorununa çare olabilecek projelerden bahsetmişti. AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan,  “Muhtarlarımızla birlikte Milletvekilimiz Mustafa Köse ve Kemal Çelik ile DSİ Bölge Müdürü’nün yanına gittik.  DSİ’nin bütün birim müdürlerini topladılar. Masaya haritaları serdik. Konuşma hakkının önceliğini ben aldım. Çünkü DSİ Müdürü anlatıyor ama burada esasen vatandaşın ne talep ettiğini birinci derecede bilemiyor. Onun için vatandaşın sorunlarını muhtarlarla dile getirelim, çözüm vatandaş merkezli olsun diye projelerimizi anlattık. Allah razı olsun hepsi bizi dinledi” dedi.

 

DOĞAN’IN ÇÖZÜM ÇÖNERİLERİ

 

Karadağ Havuz Projesi’nden bahseden Doğan, “Antalya’da barajdan su alıp Karadağ’ın başına döküp, cazibeyle her tarafa su verme projesini tartıştık. Bir de Salman’dan ve Güney’den geçen hattın bitirilmesi, bitirildikten sonra hattın altına ve üstüne su verilmesini konuştuk. Suyu cazibeyle Karadağ’ın başına döküp, oradan verilmesini önerdim ve ısrarcı oldum. Çünkü Karadağ’ın başına verdiğimiz zaman rakım 700’lerde olduğu için oradan aşağıdaki tüm sulanabilecek arazide 600’ün altında olduğu için her tarafa cazibeyle su gidebilecek. Suyun yeterli olup olmadığı konuşuldu. Önündeki araziye göre planlandığından bahsettiler. Bende öneri getirdim; Bıçkıcı’dan cazibeyle akan sularımız var. Ön tarafta sulanacak yerler var. Camekân tarımı yapan arkadaşlar yazın burada su kullanmıyor. Dolayısıyla yazın Temmuz‘dan Eylül’ün 15’ine kadar camekânlarda kullanılacak suyu hesaplasak da oraya versek yine yetiyor. Şunu bile önerdim; Burada elektrik üretiminin tarımdan daha sonra yer alacağını, gerekirse oraya su verilmeden elektrik üretiminin yapılmaması gerektiğini söyledim. Bu önerilerle gittik oraya” dedi.

 

KARADAĞ’A HAVUZ PROJESİ

 

Konunun çözümü için bir yol haritası belirlediklerini aktaran Doğan, “Antalya’da bastırdık ve bir yol haritası belirledik. Karadağ’daki havuz projesi üzerinde çalışma devam ediyor. Arka taraftan giden hattın çalışması devam ediyor. Göçük Gölet’inin o bölgenin sulanabilecek yerlerine su verilebileceğinden bahsettiler. Ama Göçük Gölet’inin yapımının en az 3-5 sene sürebileceği için biz önümüzdeki sene ya da en kısa zamanda bu suyu nasıl veririz düşüncesiyle konuştuk. En hızlı çözümün Karadağ’ın başına havuz yapıp, oradan suyu vermek olduğunu anladık. Karadağ’a yeterli suyu basabilirsek Göçük’te, Zeytinada’da, Güney’de yararlanacak. Her taraf yararlanacak. Onun için Karadağ projesinin çok önemli olduğunu söylüyorum” dedi.

 

HAVUZLARA HİBE İSTENECEK

 

Zeytinada Mahallesi’nde vatandaşların kendi imkânları ile yapmaya başladığı havuzların finansmanlarıyla ilgili de çalışmaları olduğunu anlatan Doğan, bunun için bakanlıktan hibe almaya çalışacaklarından bahsetti. Doğan, “Bu yapılan havuzların finansmanıyla ilgili çalışmalarım var. Bakandan randevu alıp, bunları projelendirip, bu masrafında vatandaşlara hibe yoluyla ödenmesiyle ilgili görüşeceğiz.  Bunlarla ilgili de uğraşıyoruz” dedi.

 

“ALİ DOĞAN BAŞKANIM ÇOK ÇABALIYOR”

 

Zeytinada Muhtarı Mehmet Ali Şener ise Ak Parti İlçe Başkanı Doğan’ın çabalarından bahsetti. Şener, “Ali Doğan başkanım, bizim için çok çabalıyor. Antalya’daki görüşmede Ali Doğan başkanım çok ısrar etti,  milletvekilleri de onaylattı. Karadağ Projesine ek ödenek çıkacak onun takibindeyiz. Yine Gökçeler Barajı sahilden geliyor. Sahilden olmayacağını söyledik. Patlak olsa Güney zaten kayıyor, oradan gelmeyeceğini söyledik.  Başkanımıza bizleri yalnız bırakmadığı, her zaman yanımızda olduğu için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —