Tarih: 08.11.2021 15:19

GAZİPAŞA’DA DSİ’DEN UMUDUNU KESEN ÇİFTÇİ SULAMA SUYU SORUNU ÇÖZMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Facebook Twitter Linked-in

Katma değeri yüksek ürünler yetiştiren Zeytinada halkı, yıllardır yaşadıkları su sorununa kendi imkânlarıyla çözüm bulmaya çalışıyor. Yıllarca gölet yapılmasını bekleyen köylüler, kuraklığın da baş göstermeye başlamasıyla birlikte bireysel olarak gölet yapımına başladılar.

 

Gazipaşa’da muz başta olmak üzere tropikal meyve üretiminin en yaygın olduğu bölge olan Zeytinada Mahallesi’nde, yaşanan su sıkıntısına devlet bir çözüm bulamayınca, köylüler kendi başlarının çaresine bakmaya başladı. Katma değeri yüksek ürünler yetiştiren Zeytinada halkı, yıllardır yaşanan su sorununa kendi imkânlarıyla çözüm bulmaya çalışıyor. Yıllarca gölet yapılmasını bekleyen köylüler, kuraklığın da baş göstermeye başlamasıyla birlikte bireysel olarak gölet büyüklüğünde havuz yapımına başladılar.

 

KÖYLÜ GÖLET YAPIMINA BAŞLADI

 

Zeytinada Mahallesi’nin yıllardır beklediği gölet projesi, mekanın fiziksel koşullarının uygun olmaması, karayolunu bozması gibi gerekçelerle sonuçsuz kaldı. Taleplerine bir türlü karşılık bulamayan köylüler, üretim faaliyetlerine devam edebilmek için bireysel olarak çalışma başlattı. Bireysel gölet çalışmaları hakkında bilgi veren Zeytinada Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Şener, 3 ortakla göletin yapımına başladıklarını bildirdi. Şener, 8 dönüm üzerine inşa edilecek çalışma tamamlandığında, 50 bin ton su tutacağını söyledi.

 

“BAŞIMIZIN ÇARESİNE BAKIYORUZ”

 

Mersin’de örnek çalışmaları incelediklerini söyleyen Şener, “Ak Parti İlçe Başkanımız Ali Doğan’ın ısrarla bastırmasına rağmen şu anda göletle ilgili bir sonuç yok. Girişimlerimize sonuç alamayınca, köyümüze su gelmeyeceğini anladık. Bunun için kendi başımızın çaresine bakmaya karar verdik. İlk önce köy olarak yapmayı düşündük ama o zaman baraj olması gerekiyordu. Ona da köy olarak bütçemiz yok. Mersin’e giderek örnek çalışmaları gördük. Bunun üzerine biz de su sorunumuzu çözmek için gölet yapımına başladık. Köyümüzde ilk gölet çalışmasını biz başlattık. Şimdi birkaç kişi daha yapmaya başladı. Sondajdan gelen suyun altına membran sererek, 8 dönüm üzerine bir gölet kurmaya çalışıyoruz” dedi.

 

KÖYLÜ GÖLET TEŞVİKİ İSTİYOR

 

Devletten gölet yapımına destek isteyen Muhtar Şener, “Devletin burada seraya ödenek vermek yerine gölet yapımına teşvik vermesi gerekiyor. Böyle bir destek bekliyoruz. Devlet yapmıyor vatandaş yapıyor. Onun içinde devletten teşvik bekliyoruz” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —