GAZİPAŞA’DA SİVİL İHBARLI TRAFİK DENETİMİ YAPILDI

GÜNCEL 8.11.2021 15:16:09 0
GAZİPAŞA’DA SİVİL İHBARLI TRAFİK DENETİMİ YAPILDI

Gazipaşa’da trafik kazalarının yoğunlaştığı Kahyalar Mahallesi’nde kazaları minimum seviyeye indirmek için çalışma başlatan Gazipaşa Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri, Gazipaşa Havalimanı kavşağında sivil ihbarlı kırmızı ışık denetimi gerçekleştirdi.

 

Gazipaşa’da, sorumluluk bölgelerinde çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam eden Gazipaşa Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri, vatandaşların mal ve can güvenliğini korumak için çalışmalarını titizlikle yürütüyor. Ekipler, maddi hasarlı ve yaralanmalı trafik kazalarının yoğunlaştığı Kahyalar Mahallesi’nde özel bir çalışma yaptı. Gazipaşa Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Komiser Nazif Yayla tarafından bizzat koordine edilen çalışmalar kapsamında,  trafik güvenliğini sağlamak, kural ihlalinden kaynaklanan trafik kazalarını minimuma indirmek, sürücülerde trafik kurallarına uyma bilincini kazandırmak amacıyla Gazipaşa Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri tarafından Gazipaşa Havalimanı kavşağında, resmi ve sivil ekiplerin katılımıyla sivil ihbarlı kırmızı ışık denetimi yapıldı.

 

AMAÇ CEZA YAZMAK DEĞİL, KAZALARI AZALTMAK

 

Kavşakta bekleyen sivil ekipler, trafik kurallarını hiçe sayarak trafiği tehlikeye düşüren sürücülere göz açtırmadı. Yapılan denetimlerde, kırmızı ışık ihlali yapan, trafik işaret ve levhalarına uymayan, kask takmadan motosiklet kullanan, trafiği tehlikeye düşürerek araç kullanan sürücülere, sivil ekiplerin ihbarı ile resmi ekipler tarafından cezai işlem uygulandı. Benzer uygulamaların Gazipaşa’da devam edeceğine dikkat çeken ekipler, amaçlarının vatandaşlara ceza yazmak olmadığını, sürücülerde trafik kurallarına uyma bilincini kazandırarak, trafik kazalarını en az seviyeye indirmek olduğuna dikkat çektiler. Vatandaşların mal ve can güvenliğini korumak için mücadele ettiklerine değinen ekipler, benzer uygulamaların Gazipaşa’da devam edeceğine dikkat çekerek, sürücüleri kurallara uymaya davet ettiler.