Tarih: 04.11.2021 13:47

GAZİPAŞA’DA YAPILAN BU YOL DENİZYOLUNA ALTERNATİF OLACAK

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, yıllardır unutulan Karadağ mevkiini ikinci bir denizyolu yapmak için kolları sıvadı. Denizyoluna alternatif olarak düşünülen yeni yolda belediye ekipleri çalışmaya başladı. 2 kilometre uzunluğunda 7 metre genişliğinde yapılacak yol, sıcak asfaltla kaplanacak.

 

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, denizyolunun araç trafiğini hafifletmek için düğmeye bastı. Başkan Yılmaz’ın talimatıyla, Kışlabucağı Caddesi'nden Selinus Sahili'ne kadar uzanacak 2 kilometrelik yolda çalışmalar hız kazandı. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, dün sabah saatlerinde çalışmaları yerinde inceledi. Bölgede yapılan çalışmalar ve sorunlardan bahseden Başkan Yılmaz, “Kışla Bucağı Köprüsünü tamamladık, korkuluklarını takıyoruz. Karadağ bölgesi ikinci bir denizyolu olsun istiyoruz. 2 kilometre uzunluğunda7 metre genişliğinde buradan denize kadar olan yola sıcak asfalt dökeceğiz. Eski asfalt kazıldı. Yolun sağ tarafında yağmur kanalı olacak, sol tarafta ise kaldırım olacak. Öncelikle kaldırımların hatlarını belirleyip, bordürleri döşeyeceğiz. Ondan sonra finişerleri oturtup, yolu düzeltip sıcak asfaltı yapacağız.  Kaldırım çalışmaları daha sonra arkadan devam edecek. Burayı da yılbaşından önce bitirmeyi hedefliyoruz. Bütün ekipleri buraya aldık” dedi.

 

KAMULAŞTIRMA GEREKİYOR

 

Çalışma yapılan yol üzerinde kamulaştırılması gereken bir ev olduğundan bahseden Belediye Başkanı Yılmaz, “Ev hakkında da bilgi vereyim. Yol evin 2-3 metresini alıyor. Orada 18 yapılmış, kişilerin parseli arkaya atılmış.  Fakat üzerinde ev var. Bizden evin kamulaştırılmasını istiyorlar. Bizde kamulaştırma kararı aldık. Hesaplattık eve 73 bin lira gibi bir bedel çıkardılar. Eski bir ev, muhtemelen ruhsatsızdır. 75bin TL verelim dedik, ‘olmaz’ dediler.  Siz bilirsiniz dedim.  Böyle yolun içinde kalacak. Dava açmam lazım, o da uzun sürer. Hemen yolu yapmam lazım. Eğer bizim verdiğimiz parayı kabul ederlerse hemen yıkıp, yolu devam ettireceğiz. Kabul etmezlerse de burayı böyle bırakacağım. Zaten ileride kendileri müteahhide verdiklerinde müteahhit yıkacak. O zaman bir kuruş para alamazlar. Şimdi istiyorlarsa gelsinler, paralarını ödeyelim. Yolu açıverelim” diye konuştu.

 

ÇEKME MESAFESİ SORUNU

 

Yol üzerindeki bazı evlerin çekme mesafesine uymadığını anlatan Yılmaz,  “Bu evlerde de biraz sorun var.  Buradada sorun şu; 7 metre sağdan yolu alacağız. Kaldırımı bu evlerin önüne veriyoruz. Ama evler eski evler olduğu için çekme mesafesine uymuyor. Kaldırımların balkonlara sıfır olması gerekiyor. Müsaade ederlerse yaptıracağım. Etmezlerse edene kadar kalır” dedi.

 

EN BÜYÜK SORUN YAĞMUR SUYU

 

Bölgenin en büyük sorununun yağmur suyu olduğundan bahseden Yılmaz, “Bölgenin en büyük sorunu yağmur suyu. Kışın hep su altında kalıyor. Gazipaşa’nın en düşük kodlu yeri bu bölge sanırım. Buraların 18’leri bitti. Kanal boyunca da solda 10 katlı binalar yapılıyor. Şuanda en büyük sorunlarımızdan birisi kanalı ıslah etmek. Köprü yaptığımız yerden gelen hendeğin içi su dolu. Çünkü bunun altındaki boks ya da büz yetersiz kalıyor. Aslında hendekler, kanallar Devlet Su İşleri (DSİ)nin sorumluluğunda.Normalde DSİ’nin buraları ihale edip, köprüleri duvarları yapması lazım. Ancak yapmıyor. Biz de vatandaşımız mağdur olmasın diye belediye imkânlarımızla yapmaya çalışıyoruz. Bu bölgeye 2 köprü daha gerekiyor. Bunları yapacağız, başladık. Taş hazırlıklarına devam ediyoruz. Bir sorun çıkmazsa önümüzdeki yıl da burayı yapacağız” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —