İYİ PARTİLİ YÜKSEL İLE MHP’Lİ TERZİ ARASINDA ÜLKÜCÜLÜK TARTIŞMASI YAŞANIYOR

SİYASET 3.11.2021 13:54:35 0
İYİ PARTİLİ YÜKSEL İLE MHP’Lİ TERZİ ARASINDA ÜLKÜCÜLÜK TARTIŞMASI YAŞANIYOR

İYİ Partilileri ülkücü olmamakla itham eden MHP’li Terzi’ye, Aksu Belediye Meclisi’nde alınan karar üzerinden yüklenen İYİ Partili Yüksel, “Aksu’da bir bulvara Alparslan Türkeş isminin verilmesi talebine MHP’li meclis üyeleri karşı çıkmıştır. Bu meclis üyeleri, milliyetçi-ülkücü değiller midir?” dedi.

 

GAZİPAŞA Belediyesi’nin Ekim ayı toplantısında Pazarcı Mahallesi’nde yeni açılan caddeye Selinti ve Fırat Çakıroğlu isminin verilmesi oylanmıştı. Mecliste CHP ve İYİ Parti, Selinti isminden yana oy kullanırken, Ak Parti ve MHP Fırat Çakıroğlu isminden yana oy kullanmıştı. Mecliste oy çokluğuyla yeni açılan caddeye Selinti isminin verilmesi kabul edilmişti. Bunun üzerine bir açıklama yapan Milliyetçi Hareket Parti (MHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Numan Terzi, İYİ Partiyi hedef alarak, “Kendisini ülkücü olarak lanse eden ancak aslında ülkücülükle alakası olmayan ve sadece MHP tabanından oy devşirme derdinde olan İYİ Parti yönetiminin takkesi düşmüş keli görünmüştür” sözlerini kullanmıştı.

 

“ALGI YARATILMAYA ÇALIŞILDI”

 

MHP Gazipaşa İlçe Başkanı Numan Terzi’nin eleştirilerine cevap veren Meclis Üyesi Mehmet Yüksel,  İYİ Parti’nin Fırat Yılmaz Çakıroğlu ismine karşıymış gibi bir algı yaratılmaya çalışıldığını söyledi. İYİ Partili Yüksel, “MHP İlçe Başkanı, Fırat Çakıroğlu ile ilgili mecliste isim verme konusuyla ilgilipolemik yarattılar. Bu konuyu bizim Türk Milliyetçisi ve ülkücü duruşumuzla birleştirerek bir basın açıklaması yaptılar. Bu Gazipaşa’da sınırlı kalmadı, ulusal basına kadar yansıdı. Sanki İYİ Parti Fırat Çakıroğlu ismine karşıymış gibi bir algı yaratmaya kalktılar” dedi.

 

“MHP GENEL BAŞKANI

CENAZEYE KATILMADI”

 

Yüksel,  20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesi Kampüsü’nde PKK militanları tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun o dönem yaşadıklarından bahsetti.  Meclis Üyesi Yüksel, “O dönemi şöyle kısa bir şekilde hatırlarsak; Fırat Çakıroğlu’nun şehit edildiği dönem açılım süreciydi. Fırat Çakıroğlu’nun şehit edilmesine sebep, o dönemki AK Parti iktidarlarıdır. Fırat Çakıroğlu o dönemde sıkıntıya girdiği zaman MHP Genel Başkanı’ndan yardım ister ama MHP Genel Başkanı Fırat Çakıroğlu’nu karşılıksız bırakır. Bunu hepimiz biliyoruz. Fırat Çakıroğlu şehit edildi, Fırat Çakıroğlu’nun cenazesine MHP Genel Başkanı o dönem katılmadı. Biz bunları da biliyoruz. Bunların üzerine polemik yaratma adına böyle bir şey yapmalarının etik olmadığını düşünüyoruz” diye konuştu.

 

YÜKSEL’DEN AKSU ÖRNEĞİ

 

Aksu Belediye Meclisi’nde, Alparslan Türkeş isminin bir bulvara verilmesine MHP’li meclis üyelerinin karşı çıktığını ifade eden Yüksel, “Aksu Belediye Meclisi’nin almış olduğu bir karar elimde var. Alparslan Türkeş isminin bulvara verilmesiyle ilgili bir talep. MHP Aksu meclis üyeleri ve Ak Parti meclis üyeleri, Demokratik Sol Parti meclis üyeleri Alparslan Türkeş ismine bu meclis kararıyla karşı çıkmıştır. Buradan sormak isterim; Aksu’da MHP’li meclis üyeleri, milliyetçi-ülkücü değiller midir? Bunu isteyen arkadaşlara da verebilirim. Bu karar Aksu Meclisi’nde duruyor” şeklinde konuştu.