GAZİPAŞA’DA DSİ’YE AİT SU BORUSU PATLADI

GÜNDEM 3.11.2021 13:53:36 0
GAZİPAŞA’DA DSİ’YE AİT SU BORUSU PATLADI

Gazipaşa’da patlayan su borularına bir yenisi daha eklendi. Çiftçinin büyük umutlarla beklediği projeden biri olan Gazipaşa Ovası Sulama Projesi, ardı adına patlayan borularla üreticilerin beklentilerinin gerisinde kaldı.

 

Gazipaşa’da, 29 Kasım 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Gökçeler Barajı’nda biriken suyu ilçemizin farklı mahallelerine taşımak için hayata geçirilen Gazipaşa Ovası Sulama Projesi’nde aksaklıklar devam ediyor. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Gazipaşa’nın Macar Mahallesi’nde döşenen su borusu hattında yeni bir patlak meydana geldi. Olay, dün saat 12.00 sıralarında Macar Merkez Camii yanında meydana geldi.

 

DERE TAŞTI

 

Patlayan noktadan boşalan tonlarca su, Macar merkeze bağlı Serçeyeri mevkiinde bulunan bir dereyi taşırdı. Bölgeden geçen yol, sular altında kaldı. Derede biriken su, yola zarar verdi. Asfalt zeminle toprak arasından sızan su, yolun bazı noktalarının çökmesine neden oldu. Yol ise trafiğe kapatılarak, olası kazaların yaşanmaması için önlem alındı. Yaşanan patlak olayında üreticilerin zarar görmemesi yüreklere su serpti.

 

BORUDAN GELEN SU EKİPLER TARAFINDAN KESİLDİ

Alınan ihbarın ardından harekete geçen DSİ yetkilileri, borudan gelen suyu kesti. Patlağın meydana geldiği bölgeye giden DSİ mühendisleri, Macar Mahalle Muhtarı Mustafa Çalışkan ile bölgede incelemede bulundu. Benzer olayların mahallelerinde ve Gazipaşa’nın farklı noktalarında arttığını dile getiren mahalle sakinleri, yetkililerin yapacağı kalıcı çözümleri bekliyor.

 

TAMİRDEN İKİ GÜN SONRA BAŞKA NOKTADAN PATLADI

 

Macar Mahallesi’nde 20 Ekim Çarşamba günü patlayan Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait su borusu, 31 Ekim Pazar günü yetkililer tarafından tamir edilmişti. Yapılan tamir işinin ardından mahalleye yeniden su verildi. Ancak, daha önce patlayan borunun tamirinin ütünden iki gün geçmişti ki aynı hat üzerinde bulunan başka bir noktada meydana gelen patlak, mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. İlk patlamada, Mustafa Yıldız, Hüseyin Öten ve Mehmet Koç’a ait seralar ile ekimi yeni yapılmış ürünler zarar görmüştü.

 

SON BİR AYDA ÜÇÜNCÜ PATLAMA

 

Öte yandan, geçtiğimiz ay Korubaşı Mahallesi’nde patlayan boru, bahçelere ve seralara zarar vermişti. 2020 yılında Hasdere Mahallesi’nde de aynı şekilde sulama borusu patlamış, 1 ev, sera ve avokado bahçesi sular altında kalmıştı. Benzer olayın ilçede son bir ayda üç kez yaşanması, hem vatandaşları hem de siyasileri rahatsız etti.