UZMAN DİYETİSYEN SELİN UÇAK ÜNİVERSİTELİLERE ‘YETİŞKİNLİĞE GEÇİŞ DÖNEMİNDE BEDEN ALGISI’ KONULU SEMİNER VERDİ.

EĞİTİM 3.11.2021 13:45:07 0
UZMAN DİYETİSYEN SELİN UÇAK ÜNİVERSİTELİLERE ‘YETİŞKİNLİĞE GEÇİŞ DÖNEMİNDE BEDEN ALGISI’ KONULU SEMİNER VERDİ.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) M. Rahmi Büyükballı (MRB)Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerine, Uzman Diyetisyen Selin Uçak tarafından ‘Yetişkinliğe Geçiş Döneminde Beden Algısı’ konulu seminer verildi.

 

Meslek Yüksekokulu İşletme Programı Öğr. Gör. Ferhan Uçak’ın organize ettiği söyleşiye öğrenciler yoğun katılım gösterdi. Gazipaşa MRB MYO konferans salonunda gerçekleşen söyleşide Uzm. Dyt Uçak; “Gençler arasındaki temel sorun besin değeri düşük, enerji yoğun gıdaları tüketme eğilimi ve sigara – alkol bağımlılığı riskinin artışı olarak görülmektedir. Bağımlılıklardan kurtulmamın ve sağlıklı beden algısına sahip olmanın temeli ise düzenli öğünlerle beslenmek, yeterli sebze ve meyve tüketmek ve egzersiz alışkanlığı edinmektedir” dedi.

 

SİGARA VE ALKOLDEN UZAK DURUN!

 

Uzm. Dyt. Selin Uçak, alkol ve sigara bağımlılığının fizyolojik ve psikolojik etkileriyle sağlıklı beslenmenin önündeki büyük engellerden olduğunu, üniversite yıllarında başlayan bağımlılıktan sonraki yıllarda kurtulmanın zorlaştığını ifade ederek bu kötü alışkanlıklardan uzak durulması gerektiğini vurguladı. Söyleşi sonrasında öğrencilerden gelen sorulara cevap veren Uçak’a, Gazipaşa MRB MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fikret Işık tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.