SAĞLIK BAKANLIĞI NEYİM VAR?’ UYGULAMASINI HAYATA GEÇİRDİ

SAĞLIK 1.11.2021 12:58:37 0
SAĞLIK BAKANLIĞI NEYİM VAR?’  UYGULAMASINI HAYATA GEÇİRDİ

Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eşşe Çelik,  Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Neyim Var?’  uygulamasıyla ilgili ilçe halkını bilgilendirdi.

 

Sağlık Bakanlığı'nın, hastaların sağlık şikâyetlerini yapay zekayla değerlendirerek doğru polikliniğe yönlendiren ‘Neyim Var?’ uygulaması hayata geçti. Uygulama vatandaşların hangi doktora hangi bölüme gitmesi gerektiğini sorduğu sorular ile yönlendirecek ve uygun bölümlere yönlendirmeler yapacak. Uygulama ile ayrıca hastaların doğru ve uzmanlık alanlarına yönlendirilecek ve geçmiş hastalıkları da online olarak kayıtta olacak.

 

Neyim Var?’  uygulaması ile ilgili Gazipaşa halkını bilgilendiren İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eşşe Çelik,  “Sağlık Bakanlığı'nın, girdiğiniz sağlık şikâyetlerinizi yapay zekayla değerlendirerek, şikayetinizle ilgili tanı tahminlerinde bulunarak, doğru polikliniğe yönlendirilmenizi sağlayan ‘Neyim Var?’ uygulaması başladı. Neyim Var uygulamasına, e-Nabız hesabınız ile T.C. Kimlik No ve e-Nabız şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. e-Nabız'la giriş butonuna bastığınızda yönlendirildiğiniz e-Nabız sayfasında üyelik oluşturduktan sonra, e-Nabız sitesinden Neyim Var? Kısa yoluna tıklayarak, uygulamaya giriş yapabilirsiniz.

 

NEYİM VAR UYGULAMASI NEDİR?

 

Neyim Var Sistemi, yapay zeka desteği ile vatandaşların şikayetlerine göre tanı tahminlerinde bulunarak, doğru polikliniğe yönlendirilmesini amaçlayan web ve mobil tabanlı bir uygulamadır. Girdiğiniz ana şikayete bağlı olarak sistemin size sorduğu ek şikayet ve tanıya özel sorulara verdiğiniz cevaplar varsa e-Nabız' dan alınan geçmiş sağlık verileriniz kullanılarak, önerilen poliklinikler ve tanı tahminleri randevu alınan doktorla paylaşacaktır” dedi.

 

NEYİM VAR SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

 

Neyim var sistemine nasıl giriş yapılacağıyla ilgili de bilgi veren Çelik, “Sisteme girişte kimlik doğrulama e-Nabız veya e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. E-nabız ile sisteme giriş yapmak için http://www.neyimvar.gov.tr bağlantısını kullanarak, sistemin ‘Giriş’ sayfasında bulunan ‘e-Nabız ile Giriş’ düğmesine tıklayınız. e-Nabız ile Girişbutonuna tıkladığınızda e-Nabız uygulaması giriş sayfası açılacaktır. E-Nabız'a giriş yöntemlerinden biri ile giriş yapınız. e-Nabız uygulamasında bulunan ‘NeyimVar Giriş’ bağlantısına tıkladıktan sonra. Neyim Var Ayrıntılı Onam Formusayfasına yönlendirileceksiniz. E-devlet ile sisteme giriş yapmak için ise http://www.neyimvar.gov.tr bağlantısını kullanarak, ‘Giriş’ sayfasında bulunan ‘e-Devlet ile Giriş’ düğmesine tıklayınız. ‘e-Devlet ile Giriş’ butonuna tıkladığınızda e-Devlet uygulaması giriş sayfası açılacaktır. E-Devlet'e giriş yöntemlerinden biri ile giriş yapınız. e-Devlet uygulamasında '’T.C. Kimlik No’ ve ‘e-Devlet Şifresi’  bilgileri girildikten sonra ‘Giriş Yap’ düğmesine tıklayınız. e-Devlet uygulamasında ‘Onayla’ butonuna tıklayınız. Böylelikle Neyim var sistemine giriş yapabilirsiniz” şeklinde konuştu.