GAZİPAŞA’DA DÜZENLENEN TOLGA ÇANDAR KONSERİ İLGİ GÖRDÜ

GAZİPAŞA’DA DÜZENLENEN TOLGA ÇANDAR KONSERİ İLGİ GÖRDÜ

GAZİPAŞA’DA DÜZENLENEN TOLGA ÇANDAR KONSERİ İLGİ GÖRDÜ

Gazipaşa Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği Tolga Çandar konseri ilgi gördü.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yıldönümü Gazipaşa’da coşkuyla kutlandı. Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği Fener Alayı yürüyüşü ile başlayan kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı’nda saat 19.00’da yerel sanatçı Ali Karakoç ve Çağlar Müzik ekibi ve saat 20.00’ de Tolga Çandar konseri ile devam etti.

 

Konser öncesinde bir konuşma yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Bugün burada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’En büyük eserimdir’ diyerek, bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98.  yıl dönümüne ulaşmış olmanın; onurunu, gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. ‘Cumhuriyet, birlikte hareket ettiğimizde olmaz denileni başarmamızın yüz yıllık kanıtı, özgür ve bağımsız yaşama isteğimizin sembolüdür.’ Cumhuriyet, bilimdir, akıldır. Cumhuriyet, ulusun geleceğinin teminatıdır. Ulu Önder Atatürk’ün “Bilhassa, kimsesizlerin kimsesi” olarak nitelendirdiği Cumhuriyetimiz, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışını esas alan, hak, hukuk ve adalet ruhuyla kurulmuştur.  Bu hayatta öğrendiğimiz ne varsa, hep Ata’mızın ışığında, onun açtığı yolda, gösterdiği hedefte gerçekleşti. Ulu Önderimizin gösterdiği yolda, Cumhuriyetimize sahip çıkmanın onurunu yaşıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en kalbi duygularımla kutluyorum’’ diyerek ilçe halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.  Her fırsatta bugünlere gelmemizde büyük emeği olan Atalarımızı saygıyla anan Başkan Yılmaz, “Bu vesileyle; bin bir emek ve fedakârlıkla kurdukları Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere armağan eden, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere, bütün şehit ve gazilerimizi; şükran, saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

 

“ÇOK MUTLU VE GURURLUYUM”

 

Gazipaşa ve Cumhuriyet sevdasını ilçe halkıyla paylaşan Başkan Yılmaz, “ Değerli konuklarımız, herkes biliyor ki bu meydan, Cumhuriyet Meydanı. Bu şehir de Cumhuriyet şehridir. Atamızın isminin verildiği bu güzel şehirde, Cumhuriyet aşkı ve inancıyla, sizlerle olduğum için, bu şehrin belediye başkanı olduğum, siz Atatürk ve Cumhuriyet sevdalılarına hizmet ettiğim için çok mutlu ve gururluyum.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilelebet yaşayacaktır dediği Cumhuriyetimizi;  böyle hep birlikte, heyecan ve coşkuyla kutlayacağımız, daha nice yıllarımız olacağının inancıyla diyorum ki;  İyi ki varsın Gazipaşa! İyi ki varsın Cumhuriyet! Sen çok yaşa Cumhuriyet! Herkese iyi eğlenceler diliyorum. Sevgiyle kalın! Atatürk’le kalın! Cumhuriyetle Kalın!’’ sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 

Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından gece Tolga Çandar konseri ile devam etti. Halk müziğinin usta sanatçısı Tolga Çandar’la birlikte türküler söyleyen Gazipaşa halkı, Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı. Konser sonunda Başkan Yılmaz, Cumhuriyet coşkusuna ortak oldukları için Tolga Çandar ve Ali Karakoç plaket verdi. Plaket takdiminin ardından Cumhuriyet Bayramı kutlama konseri sona erdi.