GAZİPAŞA’DA OKULLARDA AŞILAMA BAŞLADI

SAĞLIK 29.10.2021 13:57:08 0
GAZİPAŞA’DA OKULLARDA AŞILAMA BAŞLADI

Gazipaşa’da İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından okullarda 12-18 yaş aralığındaki öğrencilere,  koronavirüs (Kovid-19) aşısı uygulanmaya başladı.  İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eşşe Çelik ve sağlık personeli, Merkez Anadolu Lisesi’nde veli onayı alınan öğrencilere Kovid-19 aşısı uyguladı. Aşılama çalışmaları diğer okullarda da devam edecek.

 

VELİLERİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER

 

12-18 yaş aralığındaki çocuklara Kovid-19 aşı uygulama süreciyle ilgili bilgi veren Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eşşe Çelik, “12-18 yaş aralığındaki çocukların Kovid-19 aşı uygulaması yapılabilmesi için öncelikle ebeveynlerinin e-nabız üzerinden talep oluşturması gerekmektedir. Aşı talebi oluşturulabilmesi için en az 12 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. E-Nabız uygulamasına giriş yapıldıktan sonra 'Çocuklarım menüsünden'  12-18 yaş aralığındaki çocuk seçilerek ‘KOVID-19 Aşı Durumu’ menüsüne geçilir. 'KOVİD-19 aşı talep' butonuna basılarak, talep oluşturulmasının ardından 'Aşı Randevusu' adımları uygulanarak aşı randevusu temin edilir. Aşı olmak isteyen 12 yaş üstü bireylerde ebeveynlerin ayrı olması ya da ebeveynlerden herhangi birinin vefatı durumunda, e-nabız üzerinden talep oluşturma kısmında sorun yaşanması durumunda;, mesai saatleri içerisinde Sağlık Bakanlığı Yazılım Destek Hattına 0312 248 5151 no'lu telefondan ulaşılarak bilgi güncellemesi yapılması ile teknik destek sağlanacaktır” dedi.

 

OKULLARDA YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER

 

Okullarda yapılması gereken iş ve işlemler hakkında da bilgi veren Çelik, okul müdürlüğü tarafından günlük olarak aşı olma talebinde bulunan öğrenci sayısı tespit edilmesi gerektiğini bildirdi. Müdür Dr. Eşşe Çelik, “Aşı talebi sayısı 6 ve katlarına ulaştığında (Ek1)'de iletişim numaraları belirtilen İlçe Sağlık Müdürlüğü Koordinasyon Masası ile irtibata geçilir. Talebin yapıldığı gün ya da en geç ertesi gün içerisinde, İlçe Sağlık Müdürlüğü Gezici Sağlık Ekipleri tarafından okul ziyaret edilir ve okul içerisinde aşılanma işlemi tamamlanır. Okul Müdürlüğü aşılanan öğrenci sayısını MEYBİS Öğrenci Aşı Kampanyası Formuna günlük olarak işler. İşlenen veriler ışığında Aşı Kampanyası Raporu oluşturulur ve İlçe ile günlük olarak paylaşılır. Sağlıklı bir eğitim ortamı için, yüz yüze eğitimin okullarımızda devam etmesi için gençlerimizin aşılarını aksatmadan yaptırmalıyız. Tercihe bağlı olarak 12 yaş üstü çocuklarımıza aşı yaptırabiliriz” diye konuştu.

 

Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eşşe Çelik, Gazipaşa Merkez Anadolu Lisesi’nde 12-18 yaş aralığındaki öğrencilere, veli onayı ile Kovid-19 aşısı uygulandığını bildirdi. Çelik, diğer okullarda da aşı uygulamasına devam edeceklerini kaydetti.