TEZKERE POLEMİĞİ SÜRÜYOR: ÖZÇELİK’TEN AK PARTİLİ YÖNETİCİYE CEVAP

SAĞLIK 29.10.2021 13:56:17 0
TEZKERE POLEMİĞİ SÜRÜYOR: ÖZÇELİK’TEN AK PARTİLİ YÖNETİCİYE CEVAP

Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon için Cumhurbaşkanı'na verilen yetkinin iki yıl daha uzatılmasını öngören tezkere Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmüştü. Yaşananların ardından AK Parti Alanya İlçe Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Şükrü Cimrin, CHP’nin HDP ile birlikte ‘Hayır’ oyu vermesini hedef göstererek, CHP’yi eleştirmişti. Yapılan eleştirilere cevap veren CHP’li Diş Hekimi Murat Özçelik, “Teskere metnindeki kırmızı çizilen cümlede yer alan ‘yabancı askerler ülkeye girebilir’ ibaresi neden var? Kim bu yabancı ülkeler? Afganistan mı, İngiltere mi, ABD’mi, kim? Ayrıca TBMM’den niye 2 yıl yetki alıyorsun? 2 yıl görevi devam etmeyecek meclisten niye 2 yıl yetki alıyorsun? Siz sadece HDP ile değil PKK, Kandil, İmralı ile ortaklık yapıp çözüm sürecini yaşatmadınız mı bu ülkeye? PKK kimlik kontrolü yaparken, kendi mahkemelerini kurarken Valilere karışmayın diye emir vermediniz mi.? Şimdi meclise gelen tezkerede ülkeye yabancı postallı askerlerin girebileceği ve meclisin görev süresi bitimini de geçen 2 yıl süre nedir? İhanet değil midir? Kime söz verdiniz? Suriye ve Irak için tezkereyi niye birlikte getirdiniz? Planınız nedir? İki askerimizi yakan IŞİD’li militanlar niye ülkede elini kolumu sallayarak geziyordu? Ülke sınırları niye kalbura döndü?

 

Ülkede kaç milyon sığınmacı var? Kaç IŞİD'li militan var? Kaç Afganlı var? Çocuklarınız ya paralı ya da çürük raporu alarak askerden kaçarken gariban çocukları ölüme neden gönderiliyor? Milliyetçiliği ayaklarının altına almayı bağıra bağıra söyleyenler bize söz söyleyemez. Süleyman Şah Türbesinin olduğu Türk toprağını niye kaybettiniz? Bu vatanı satmak değil mi? Ekonomiyi bitirmiş, ülkeyi batırmış, siparişle ihale verdiği müteahhit çeteye 83 Milyonun parasını aktaran ve onlarında vergi borcunu silen, ülkeden parayı yurtdışına kaçıran yandaşlarınla mı milliyetçilikten bahsedeceksiniz? M.Kemal Atatürk’ün, halkının doğru yerden dinini öğrenmesi için kurduğu Diyaneti bile kendi siyasi ikbaliniz için kullanabildiniz. Ahlaksızlık çağrıştıran fetvalar verdirdiniz Diyanet’e. Hukuksuzluğu, yolsuzluğu, yoksulluğu, ahlak yozlaşmasını, zorbalığı, devletin itibarını, liyakatsızlığı, üretimsizliği, eğitimsizliği bu ülkeye kazık gibi çaktınız.

 

Utanmadan algı operasyonunu yaparak gerçekleri örtmeye çalışmayın. Ülkenin ne hale geldiğini görmenize rağmen utanmadan, sıkılmadan, halkı aptal yerine koyarak çıkıp tuzu kuru turizmci sıfatı ile vatanımızın, bayrağımızın, Cumhuriyetimizin, hudutlarımızın tek garantisi CHP ve onun grubunun haklı gerekçeler ile aldığı kararı hakaret ve iftira atarak suçluyorsunuz. Hadi ordan, sen değil senin ağababaların bile gelse doğru bildiğimiz karardan asla geri adım atmayız. Senin mensubu olduğun partinin terör örgütü PKK’nın İmralı’daki katili ve onun Kandil’deki elebaşları ile işbirliğine girmişliği belgeli, kanıtlı, şahitli, haberin yoksa biraz araştır” diyerek, Cimrin’i eleştirdi.

 

CİMRİN NE DEMİŞTİ?

 

Tezkere görüşmesinin ardından CHP ve HDP’yi hedef alan AK Parti Alanya İlçe Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Şükrü Cimrin, “Tezkerenin, Türkiye’nin milli güvenliği açısından önemi kesinlikle tartışılamaz. Türkiye’nin milli birlik ve bütünlüğünü korumaya her şart altında kararlı olduğumuzu ve bunun için her türlü meşru mücadeleyi vereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sert ve kararlı bir şekilde '0' tolerans ile bu mücadelemiz sürecektir. Klavye başında, pankartlarda 'SINIR NAMUSDUR' deyip iş sınırı korumaya geldiğinde kaçacak delik arayanları da biz koruyacağız merak etmesinler” şeklinde konuşmuştu.