Tarih: 28.10.2021 01:30

GAZİPAŞA KATLEDİLİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa, üzerinden geçen derelerin sorumsuzca kirletilmesinden dolayı doğa ve deniz kirliliği ile karşı kaşıya kaldı. Gazipaşa’nın Kahyalar Mahallesi içinde geçen Delice Deresi de kirliliğin boy gösterdiği noktaların başında geliyor. Kendini bilemezlerin uğrak mekanı haline gelen dere, kaçak moloz dökümü, kaçak hafriyat dökümü ve sera atıklarının çevreye bırakılmasıyla adeta çöplüğü andırıyor.

 

KAHYALAR SAHİLİ TEHDİT ALTINDA

 

Dere içine bırakılan, bidonlar, mobilya atıkları, evsel atıklar, araç lastikleri, cam kırıkları sera atıkları, insan ve çevre sağlığını tehdit ediyor. Dereye bırakılan çeşit çeşit tonlarca atık, ilk yağmurların ardından denize ulaşarak, deniz ve deniz ürünlerini de tehdit edecek. Atıkların denize ulaşmadan kaldırılmasını bekleyen vatandaşlar, yaşananlar karşısında yetkililerin yaptırım uygulamamasından rahatsız oluyor.

 

BELEDİYE ARACI BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

 

Bölgede yaşayan bir vatandaş tarafından çekilen görüntülerde Gazipaşa Belediyesi’ne ait damperli kamyonun dere kenarına malzeme döktüğü görüldü. Görüntüyü çeken vatandaş ise kamyondan yol kenarına moloz döküldüğünü iddia etti. Bölgeye dökülen çöplerle ilgili belediyenin, kaymakamlığın ve kamu kurumlarının denetimlerini arttırılmasını söyleyen vatandaşlar, yağmur mevsimi öncesi bölgeye bırakılan çöplerin temizlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN SONUÇLARI NELERDİR?

 

Çevre kirliliği sadece insanlar için değil, yeryüzünde yaşayan her canlı için tehlike arz etmektedir. Kontrolsüz hale gelen çevre kirliliği, geri dönülmez sonuçlara sebep olabilir. Çevre kirliliği ile dünyanın iklimi ve coğrafyasının değişmesi, su kaynakları gibi doğal kaynakların azalması ya da yok olması temel sonuçlardandır. Bunlara bağlı olarak enerji kıtlığı, beslenme sorunları, canlı çeşitliliğinin azalması, toprakların kaybı, sağlık problemleri de gelişerek canlı yaşamının devamlılığını tehdit eder. Sadece insanlar için değil birçok kara ve deniz canlısı için de yaşam alanlarının daralmasına sebep olabilmekte. Doğal çevrenin yaşanılır olmaktan çıkması, sürdürülebilir hayatın devamlılığını engellemektedir. Daha yaşanır bir hayat için çevre kirliliğine karşı bireysel ve toplumsal önlemler almalı, bu önlemler devletler tarafından da desteklenmelidir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —