Tarih: 28.10.2021 01:29

GAZİPAŞA’DA SANAT BULUŞMASI

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bu yıl 5. düzenlenen Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu devam ediyor. Gazipaşa’da 20 Ekim’de başlayan sempozyum,  Gazipaşa Belediyesi Halk Büfe'de heykel atölye çalışmaları ve Gazipaşa Öğretmenevi’nde resim çalışmalarıyla devam ediyor.

 

“ÇOCUKLARIMIZIN SANATLA İÇ İÇE OLMASINI DİLİYORUM”

 

Gazipaşa Belediyesi, çocukların sanatla daha yakından ilgilenebilmesi için dün saat 10.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda  ‘Ustalar ve Çocuklar Geleneksel Çocuk Festivali’ düzenledi. Öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen resim etkinliğinde, çocukların el izinin ve hayal dünyalarının ürünü olan çalışmaların birleşiminden oluşan dev bir resim yapıldı.Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz,etkinlikle çocuklara sanat sevgisinin aşılanmasının hedeflendiğini vurguladı. Belediye Başkanı Yılmaz, “5.Uluslararası Gazipaşa Sanat Sempozyumu, çok güzel bir şekilde devam ediyor. Sanatçılarımız güzel Gazipaşa’mızı çalışmalarına yansıtırken, bir yandan da çocuklarımızı tüm dünyadan gelen sanatçılarla buluşturmak istedik. Cumhuriyet Meydanı'nda çocuklarımızla hepsinin fırça izlerinin olduğu, kendi hayal güçlerini sergileyebilecekleri dev bir etkinlik gerçekleştirdik. Etkinliğe katılan tüm çocuklarımızın her zaman sanatla iç içe olmalarını diliyorum” dedi.  Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, çocukların yaptığı dev resim çalışmalarına kendi fırça darbeleriyle destek oldu.

 

BAŞKAN YILMAZ’A TEŞEKKÜR

 

Sempozyum kapsamında ALKÜ Gazipaşa Sivil Havacılık Bölümü öğrencilerinin katılımıyla, Halk Büfe' de sanata dair sunumlar yapıldı. ‘Bilim ve Sanat tek dünyada buluşuyor ‘ adı altında birleşen etkinliklerde  ‘Uzay Çağına Mektuplar’  etkinliği de düzenlendi. Etkinlik kapsamında uzay çağına yönelik birçok mektup yazıldı. Daha sonra ALKÜ Havacılık Yönetimi Fakültesi öğrencileri ile Gazipaşa ve Cumhuriyet temalı resimler yapıldı. Oldukça renkli geçen etkinlik sonrası, 5.Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu sanatçıları son dokunuşlarını yaptı. Halk Büfede, yapılan tüm eserler sergilendi.

 

SEMPOZYUM SERGİYLE SONA ERECEK

 

Sanata dair birçok etkinliğin gerçekleştiğini söyleyen Küratör Keziban Ertuğrul Yıldırım, ‘’Sabah Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliğimizde çocuklarımızla birlikte çok güzel eğlendik. Hepsi hayal gücünü konuşturdu, ortaya da bütün resimlerin harmanlandığı dev bir resim çıktı. Ortaya çıkan dev resimde hepsinin emeği, el izi var. Sonrasında Halk Büfede ALKÜ Havacılık Fakültesi öğrencilerimizle gerçekleştirmiş olduğumuz uzay temalı etkinliklerimiz hem eğlenceli hem de öğretici oldu. Dünya çocuklar gülünce daha güzel bir yer. Umarım bu yeteneklerini hiç kaybetmezler. Başta Gazipaşa Belediye Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz a ve tüm belediye çalışanlarına, bizleri bu etkinliklerde çocuklarımız ve gençlerimizle buluşturma fırsatı verdikleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

5. Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu 30 Ekim’de Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak sergi sonrası sona erecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —