BAŞHEKİM ÇELİK HASTALARI ZİYARET ETTİ

SAĞLIK 28.10.2021 01:28:02 0
BAŞHEKİM ÇELİK HASTALARI ZİYARET ETTİ

Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Çelik, Hasta Hakları Günü nedeniyle servislerde yatan ya da ayakta tedavi gören hastaları ziyaret etti.

 

Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Çelik, Başhekim Yardımcısı Seyfi Cem Özüak ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sami Kaş 26 Ekim Hasta Hakları Günü dolayısıyla, servislerde yatan ya da ayakta tedavi gören hastaları ziyaret ettiler. Ziyaretlerde hastalara çiçek veren Çelik ve beraberindekiler bilgilendirici broşür de dağıttı.

 

Gazipaşa Devlet Hastanesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere; hastanın öncelikle yararını gözeterek zarar görmemesini, özerkliğini ve hakça bir sağlık hizmeti alabilmesini hedefleyen hasta hakları ile alakalı uluslararası ve ulusal düzeyde çeşitli mevzuatlar bulunmaktadır. Ülkemizde 1998 yılında 26 Ekim ‘Hasta Hakları Günü’ olarak kabul edilmiştir. Gazipaşa Devlet hastanesi serviste yatan ve ayakta tedaviye gelen hastalara Başhekim Dr.Adil Çelik, Başhekim Yardımcısı Seyfi Cem Özüak ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sami Kaş, gül ve broşür dağıtarak bilgilendirme yaptılar” denildi.