HAYDİ ÇOCUKLAR BİR FIRÇA DA SİZ ATIN

GÜNCEL 26.10.2021 13:31:01 0
HAYDİ ÇOCUKLAR BİR FIRÇA DA SİZ ATIN

Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu, yarın çocuklar ve sanatçıları bir araya getirecek. Sempozyum kapsamında düzenlenecek “Bir fırça da sen at” etkinliğinde çocuklar sanatçılarla birlikte resim yapacak.

 

Gazipaşa’nın bir sanat şehri olması için çaba sarf eden Gazipaşa Belediyesi, Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu’nun özellikle çocuklar için önemine dikkat çekiyor. Gazipaşalı çocukların sanatla daha yakından ilgilenmesi için çaba harcayan Gazipaşa Belediyesi, 27 Ekim (Yarın) saat 10.30’da Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı'nda  ''Ustalar ve Çocuklar Geleneksel Çocuk Festivali''  düzenleyecek. İlk ve ortaokul öğrencilerinin katılımıyla yapılacak dev resim etkinliğiyle çocuklara sanat sevgisi aşılanması hedeflendiğini ifade eden Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “5. Uluslararası Gazipaşa Sanat Sempozyumu çok güzel bir şekilde devam ediyor. Sanatçılarımız Gazipaşa’mızın değerlerine özgü çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da çocuklarımızı tüm dünyadan gelen sanatçılarla buluşturmak istedik. Cumhuriyet Meydanında çocuklarımızla hepsinin fırça izlerinin olduğu bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Bütün çocuklarımızı Bir fırça da sen at etkinliğimize bekliyorum” diyerek, tüm çocukları “Bir fırça da sen at” etkinliğine davet etti.

 

SANATÇILAR ÜNİVERSİTELİLERLE DE BULUŞACAK

 

Çocuklar için yapılacak etkinliğin ardında saat 16.00’da Gazipaşa Belediyesi Halk Büfe’de ALKÜ Sivil Havacılık Bölümü Öğrencilerinin katılımıyla birlikte “Sanatta Uzaya Yolculuk” adlı bilimsel faaliyet çalışmaları yürütülecek. Uzay çağına günümüzden mektuplar etkinliğiyle geleceğe mektup çalışması yapılacak organizasyonda, sempozyum küratörü Keziban Ertuğrul Yıldırım ve ALKÜ Gazipaşa Sivil Havacılık Bölümü öğrencileri sanata dair sunumlar yapacak.

 

ETKİNLİĞE DAVET

 

“Katılan herkesin izinin olacağı büyük bir resim çalışmasıyla birlikte, sanata dair birçok etkinliğin gerçekleşeceği sempozyum çalışmasına bütün Gazipaşa halkını bekliyoruz” diyen küratör Keziban Ertuğrul Yıldırım, “Sempozyumumuz yaklaşık beş gündür devam ediyor. Gazipaşa Belediyemizin desteğiyle çok güzel işler çıkarıyoruz. Sempozyumda en çok önem verdiğimiz şeylerden biri çocuklara ve gençlere hitap edebilmek. Bu sebeple 27 Ekim gününü çocuklarımıza ve gençlerimize ayırdık. Çocuklarımızın, gençlerimizin kendini çocuk ve genç hissedenlerin etkinliğimize katılımlarını bekliyoruz” ifadesini kullandı.