MACAR’DA PATLAK KRİZİ

GÜNCEL 22.10.2021 13:45:54 0
MACAR’DA PATLAK KRİZİ

Macar Mahallesi’nde patlayan DSİ’ye ait su borusu, AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan’la vatandaşları karşı karşıya getirdi. Vatandaşlar ve AK Parti Mahalle Başkanı Süleyman Akdağ, borunun yapılacağı gün için net bir tarih veremeyen AK Parti İlçe Başkanı Doğan ve mühendislere tepki gösterdi.

 

GAZİPAŞA’NIN Macar Mahallesi merkez mevkiinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından döşenen su borusu patladı. AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, dün öğle saatlerinde DSİ’de görevli mühendislerle birlikte olayın yaşandığı noktaya gitti. Bölgede inceleme yapan yetkililer, seraları ve ürünleri zarar gören çiftçilerle bir araya geldi. Burada vatandaşlarla toplantı yapan Başkan Doğan ve DSİ görevlileri, patlayan borunun yapılacağı günle ilgili kesin tarih vermekten kaçındı. Yetkililerin bu tutumu, Macar Mahallesi AK Parti Mahalle Başkanı Süleyman Akdağ ve mahalle sakinlerinin tepkisini çekti.

 

HEM ÜRÜNLERİ ZARAR GÖRDÜ HEM DE SUSUZ KALDILAR

 

Borunun kısa zamanda yapılıp, kendilerine su verilmesini isteyen vatandaşlar, kesin tarih vermekten kaçınan Doğan ve yetkililere, “Bizim ürünlerimiz zarar gördü. Seralarımıza yeni ürün ekmek zorundayız. Ancak şu anda suyumuz gelmediği için ekim-dikim işlemi yapamıyoruz” diyerek, sitem ettiler. Yetkililer ise, patlayan borunun tamir edilmeden üstünün kapatılacağını, borunun bulunduğu yerden geçen yolun hizmete devam edeceğini söylediler. AK Parti Mahalle Başkanı Süleyman Akdağ ise, yolun sürekli açılıp kapatılmasını istemediklerinin dile getirerek, patlayan borunun bir an önce tamir edilmesini istedi.

 

Ürünleri ve seraları zarar gören mahalle sakinleri ile yapılan toplantıda, çiftçilerin sıkıntısına derman olacak bir çözüm yolu bulunamadı. Vatandaşlar, borunun tamiri için net bir tarih veremeyen AK Parti İlçe Başkanı Doğan ve mühendislere tepki gösterdi. Yetkililer ise, Gazipaşa bölgesinde devam eden çalışma yoğunluğunu bahane gösterdi.

 

OLAYIN GEÇMİŞİ

 

Gazipaşa’da, Gökçeler Barajı’nda toplanan suyu ilçemizin farklı mahallelerine dağıtmak için Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından döşenen su borusu patladı. Olay, dün saat 17.40 sıralarında Macar Mahallesi merkez mevkiinde meydana geldi. Tarımsal sulamada kullanılacak suları taşıyan devasa boru henüz bilinmeyen bir nedenle patladı. Patlayan borudan akan tonlarca su, önüne kattığını yıkıp geçti. Mahallede üreticilik yapan Mustafa Yıldız, Hüseyin Öten ve Mehmet Koç’a ait ekimi yeni yapılmış seralar borudan akan sulara teslim oldu. Üreticiler, ürünlerinin zarar gördüğü o anları çaresizlikle izledi.Yaşanan olayın ardından olay yerine gelen baraj yetkilileri patlağın yaşandığı noktadan suyu kesti. Havanın kararmasından dolayı bölgeden ayrılan ekipler, çalışmalarına bugün başlayacak. Olayın ardından mahalleye hiçbir siyasi yetkilinin gelmediğini söyleyen mahalle sakinleri, bu tür olaylarda halkın yalnız bırakıldığını iddia etti. Patlayan boru nedeniyle zararların büyük olduğunu belirten üreticiler, çalışmaları yürüten şirkete ve DSİ’ye tepki gösterdi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27