KAHVECİLER ZAM İSTİYOR

GÜNDEM 21.10.2021 12:51:35 0
KAHVECİLER ZAM İSTİYOR

Türkiye’de son aylarda enerji, akaryakıt, doğal gaz, tüp ve gıda ürünlerine yapılan zamlar, Gazipaşalı kahvehane ve kıraathane işletmecilerini harekete geçirdi. İş yerlerinde kullandıkları malzeme ve ürünlerin tamamına zam yapıldığını söyleyen esnaflar, servis ettikleri ürünlere zam yapılması için Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na dilekçe yazdı. Birçok esnafın imzasının bulunduğu dilekçe, önümüzdeki günlerde Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (AESOB) iletilecek. Zam talebiyle ilgili dilekçe, AESOB yönetim kurulu toplantısında görüşülecek.

 

“3 YILDIR AYNI FİYATTAN SERVİS YAPIYORUZ”

 

6 Aralık 2018’den bu yana aynı fiyattan ürün sattıklarını dile getiren esnaflar, “Son 3 yılda birçok ürünün fiyatı 3’e, 4’e katlandı. Bizler 3 yıldır aynı fiyat tarifesinden satış yapıyoruz. Artan maliyetlerimize karşın, sattığımız ürünlerin fiyat güncellemesinin yeniden yapılmasını istiyoruz” dediler.

 

İŞTE DİLEKÇEDE YAZANLAR

 

Esnaflar tarafından yazılan dilekçede şu ifadelere yer verildi: “Gazipaşalı kahvehane ve kıraathane işletmecileri olarak, iş yerimizde kullanmakta olduğumuz; çay, şeker, nescafe, Türk kahvesi, tüp, su ve elektrik fiyatlarına yapılan zamlar, iş yerlerimizde uyguladığımız fiyatların güncellenmesi gerekliliğini ortaya çıkarmıştır. İş yerlerimizde servis ettiğimiz ürünlerin, 06.12.2018 tarihinden bu yana fiyat güncellemeleri yapılmamıştır. Söz konusu zamların göz önünde bulundurularak, odanız tarafından servisini yaptığımız ürünlere yeni bir fiyat güncellemesi yapılmasını talep ediyoruz. Gereğinin yapılmasını arz ederiz.”