Tarih: 21.10.2021 12:47

“İMAM HATİP EKSİĞİNİ KAPATACAĞIZ”

Facebook Twitter Linked-in

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyurulan personel alımı hakkında konuşan Gazipaşa İlçe Müftüsü Yunus Erdoğan, “kontenjanı boş olan camilerimizi sisteme girerek, camilerimizin imam hatip eksiğini tamamlamaya çalışacağız” dedi.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı, 1500 Kur'an kursu öğreticisi, 5 bin 600 imam hatip ve 700 müezzin kayyım olmak üzere 7 bin 800 sözleşmeli personel alacak. Başvuru yapacak adayların, 2020 KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP124, önlisans mezunları için KPSSP123, ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gerekecek. Başvurular 8-22 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

 

“CAMİLERİMİZİN KONTENJAN EKSİĞİNİ KAPATACAĞIZ”

 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından personel alımı duyurusu yapılmasının ardından Gazipaşa İlçe Müftüsü Yunus Erdoğan, gazetemize açıklama yaptı. Yeni alımlarla birlikte imam hatip boşluğu bulunan camiler için personel talebinde bulunacaklarını söyleyen Erdoğan, “İlçemizdeki bazı mahallelerimizde camilerimizin personel eksiği var. Camilerimizin kontenjanını doldurmak için açıktan atama bekliyorduk. Diyanet İşleri Başkanlığımız personel alımı için duyurusunu yaptı. Biz de, kontenjanı boş olan camilerimizi sisteme girerek, camilerimizin imam hatip eksiğini tamamlamaya çalışacağız” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —