MUHTARLARIN 19 EKİM COŞKUSU

GÜNCEL 20.10.2021 13:48:52 0
MUHTARLARIN 19 EKİM COŞKUSU

Gazipaşa'da 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen törenle kutlandı. Törene, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, kamu kurum amirleri, belediye meclis üyeleri, Gazipaşa Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Rafik Akca ve muhtarlar katıldı.19 Ekim Muhtarlar Günü etkinliği nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Gazipaşa Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği ve Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Hasdere Mahalle Muhtarı Naci Tosun, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

 

'DEVLETİN TEMSİLCİSİYİZ'

 

Muhtarların yerelde devletin kurumsal temsilcisi olduğunu söyleyen Muhtar Tosun, 'İkinci Mahmut döneminde yayımlanan ferman ile 19 Ekim 1829 tarihinde kurulan muhtarlık teşkilatının kuruluş günü esas alınarak 19 Ekim 2015 tarihli ve 29507 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kabul edilmiştir. Devletimiz ve vatandaşlarımız arasında köprü vazifesi görmesi sebebiyle hayatımızın önemli yapı taşlarından olup, yerelde devletimizin her noktadaki kurumsal temsilcisi, halkının en sevinçli gününde sevincine ortak olan, acısında acısını paylaşan, gecesinde gündüzünde devletin vatandaşın yanında olduğunu şahsi çabalarıyla vatandaşa hissettiren, her zaman yanında olan, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda başvuracakları ilk yer olan Gazipaşalı 53 muhtarlarımızın şahsında 50 bini aşkın Türkiye'mizdeki tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum. Bu vesileyle, bu anlamlı günde ilçemizde ve ülkemizde muhtarlardan ebediyete göç etmiş olanlara Allah'tan rahmet diliyor, hayatta olan muhtarlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

 

MAHALLE MUHTARLARINA PASTALI KUTLAMA

 

Tören sonrası Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan ve beraberindekiler, Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette pasta kesilerek kutlama yapıldı. Gazipaşa Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği üyeleri ise bir kafede çay içip sohbet etti. Muhtarlar Günü dolayısıyla her iki dernekten temsilciler, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun'u ve Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ı ziyaret ettiler.