MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANACAK

GÜNCEL 18.10.2021 13:39:55 0
MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANACAK

Gazipaşa’da 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlenecek. Törende, Gazipaşa Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği ile Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak.

 

19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2015/11 sayılı genelge ile 19 Ekim gününün ‘Muhtarlar Günü’ kabul edilmesi nedeniyle, tüm Türkiye’de olduğu gibi Gazipaşa’da da resmi tören düzenlenecek. Cumhuriyet Meydanı’nda Salı günü saat 10.00’da başlayacak kutlamalar çerçevesinde, Gazipaşa Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği ile Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın ardından Hasdere Muhtarı Naci Tosun, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapacak. Konuşmanın ardından meydandaki tören son erecek.

 

Muhtarlar Günü programı kapsamında, Gazipaşa Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği ve Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği adına 2’şer kişi olmak üzere toplam 4 kişilik heyet, saat 11.00’da Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun’u, daha sonra ise Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ı makamında ziyaret edecek.