MÇD’DEN YENİ SANAYİ ÖNERİSİ

GÜNCEL 15.10.2021 23:50:54 0
MÇD’DEN YENİ SANAYİ ÖNERİSİ

Milliyetçi Çalışanlar Derneği (MÇD) Gazipaşa İlçe Başkanı Emrah Değirmenci, Gazipaşa Sanayi Sitesi’nde iş kurmayı amaçlayan ancak dükkan yetersizliğinden dolayı iş yeri açamayan esnaf adaylarının sıkıntıları hakkında gazetemize bilgi verdi. Gazipaşa Sanayi Sitesi’nin yetersiz olduğunu söyleyen Değirmenci, Gazipaşa’nın yeni bir sanayi sitesine ihtiyaç duyduğunu sözlerine ekledi.

 

Dernek tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Gazipaşa’da esnaflığa adım atacak gençler bir araya geldiğini söyleyen MÇD İlçe Başkanı Değirmenci, “Sanayi Sitesi’nde esnaflığa yeni adım atacak arkadaşlarla bir araya geldim. Yalnız sanayi bünyesinde alınan karardan dolayı maalesef dışarıda dükkan açamıyorlar. Sanayi içerisindeki dükkanların da yetersiz olduğu yönünde şikayetleri var. Sayın Belediye Başkanı’nın ve gerekli kurumların, dükkan sıkıntısı yaşayan gençlerle ilgili bir çalışma yapması gerekiyor” dedi.

 

SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ

 

MÇD’nin her yerde olduğu Gazipaşa’da da esnafların yanında olduğunu dile getiren Değirmenci, “Biz Milliyetçi Çalışanlar Derneği olarak bu yola adım atarken, her zaman şunu söyledik: Sorunlar ne olursa olsun Gazipaşa’daki esnafımızın siyasi ayrım yapmadan her zaman yanındayız. Son zamanlarda sanayi bünyesinde çeşitli meslek dallarındaki ustaların kolay yetişmediği ve bazı mesleklerin neredeyse bitmek üzere olduğunu söyleyebiliriz. Bizler yaşanan her sonunu çözmek için bu yola çıktık. Sözümüzün arkasındayız” dedi.

 

“BIR USTA KOLAY YETISMIYOR”

 

“Sayın Belediye Başkanımız ve ilçedeki siyasi parti ilçe başkanlarımızın bu konu üzerinde hassas olması gerekiyor” diyen Değirmenci, “İlçemize ek bir sanayi sitesi kurulması yönünde hemfikir olalım. Şu anda sanayimiz yetersiz kalıyor. Yeni usta olup dükkan açmak isteyen gençlerimiz, sanayi içinde dükkan bulamıyor. Sanayi dışına ruhsat verilmiyor. Bu gençler nerede iş kuracaklar? Bir elektrikçi, bir kaportacı, bir motor tamircisi kolay yetişmiyor. Yetişen gençlerimizi görmezden gelmeyelim, hep birlikte bir çözüm bulalım. Yaşadığımız ilçenin buna benzer birçok sorunları ve sıkıntıları olduğunu hepimiz biliyoruz. Milliyetçi Çalışanlar Derneği Gazipaşa ilçe başkanı olarak bu konu hakkında sıkıntıların giderilmesi yönünde her zaman esnafın yanındayız” şeklinde konuştu.