Tarih: 14.10.2021 13:29

“HACİZ OLSAYDI DAHA İYİ OLURDU”

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın, belediyeye borcu olanlar hakkında yakalama kararı çıkartmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Borçlarından dolayı yakalama kararı çıkartılan genç, yaşlı insanların kolluk kuvvetleri tarafından yol kontrolleri sırasında alınması ise bardağı taşıran son damla oldu.  Pandemiden dolayı birçok belediye alacakları konusunda esneklik sağlarken, Gazipaşa Belediyesinin alacaklıları hakkında yakalama kararı çıkartmasına vatandaşlar büyük tepki gösteriyor. Hatta alınan bu karara kendi partilileri ve CHP'li ilçe yönetiminden bazı isimlerin sert tepki verdikleri, kararı anlamakta zorluk çektikleri iddia ediliyor.

 

“HER BAŞKANIN BİR YOĞURT YİYİŞİ VAR”

 

CHP'nin eski Belediye Başkanı Cemburak Özgenç'ten konu hakkında görüşlerini aldık ve 'Sizin döneminizde borçlar hiç böyle tahsil edildi mi?' diye sorduk.

 

CEMBURAK ÖZGENÇ: 10 yıl hiç bir alacaklıya yakalama kararı çıkartmadım. Bildiğiniz gibi belediye borçlarını toplamak zorunda. Bakın elektrik borcunu ödemeyince gelip cart diye elektriği kesiyorlar. Her başkanın bir yoğurt yiyişi var.

 

MUHABİR: Sizin döneminizde borçlar nasıl tahsil ediliyordu? Siz hiç alacaklılarınız hakkında yakalama kararı çıkarttınız mı?

 

“HACİZ KARARI ALSALARDI BUNLARIN HİÇ BİRİ OLMAZDI”

 

CEMBURAK ÖZGENÇ: Bakın biraz önce dediğim gibi elektrik idaresi borcundan dolayı ev ve işyerine gelip elektriği kesiyor. Ancak bizler halk tarafından seçimle geldik. Bizi halk seçti o koltuğu oturttu. Durum böyle olunca yolda sokakta borcundan dolayı insanlar yakalanınca halkın arasında büyük tepki oldu. Ben olsaydım araç ve mülklere haciz koydururdum. Bu insanlar satış yapacakları ya da başka bir işlem yapmak istediklerinde borçlarını ödemek zorunda kalırlardı. Haciz ve yakalama kararı arasında çok fark var. Yakalama kararı yerine haciz kararı alsalardı bunların hiç biri olmazdı.

 

MUHABİR: Belediye başkanının aldığı bu tür kararlar partiye zarar verir mi?

 

CEMBURAK ÖZGENÇ: Aslında bu tür konulara girmek istemiyorum. Ancak çarşıda pazarda bu konu o kadar konuşuluyor ki. Benim yakınlarımdan bile borcundan ve yakalama emrinden dolayı alınanlar oldu. Gençler, vatandaşlar bu kişilerin yakınları tepkili. Haliyle partiye de bu konuda tepkiler gitmiştir. Bana göre şaşırtıcı bir karar. Başkanı halk seçti ve başkanın takdiri böyleymiş. Bu konuda daha fazla bir şey söylemek istemiyorum.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —