UCUZ ATLATILDI

ASAYİŞ 11.10.2021 01:06:36 0
UCUZ ATLATILDI

Gazipaşa Belediyesi’ne ait bir şirket tarafından işletilen geri dönüşüm deposunda çıkan yangın ucuz atlatıldı. Atıl vaziyette bulunan bir iş makinesi ile plastik, metal ve karton türü maddelerin yanması nedeniyle gökyüzü siyah dumanla kaplandı. İlçenin birçok noktasından görülen dumanlar paniğe neden olurken, yangın itfaiye ekipleri tarafından tamamen kontrol altına alınarak söndürüldü.

 

DUMANLAR GÖKYÜZÜNÜ KAPLADI

 

Yeni Mahalle’de bulunan geri dönüşüm deposunda dün saat 11.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre;  geri dönüşüm deposunun dış kısmında bulunan plastik, metal ve karton türü maddelerin alev alması sonucu yangın çıktı. Dumanları fark eden çalışanlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa İtfaiye müdürlüğü ve polis ekipleri sevk edildi. Deponun dış kısmında bulunan iş makinesi ile plastik, metal ve karton türü maddelerin alev alması sonucu yangın hızlandı. Gökyüzünü kaplayan dumanlar ilçenin birçok noktasından görülürken, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

 

EKİPLER YOĞUN ÇABA SARF ETTİ

 

Alevler nedeniyle ekipler zor anlar yaşarken, yangının büyümemesi için yoğun çaba sarf edildi. Yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı. Olay yerine gelen iş makinesi ile balyalanmış atıklar kaldırılarak, soğutma çalışması yapıldı. Yangında atıl vaziyette bulunan 1 iş makinesi ile tonlarca geri dönüşüm malzemesi yanarak kül oldu. Yangının çıkış sebebiyle ilgili tahkikat başlatıldı.

 

BAŞKAN YILMAZ’DAN AÇIKLAMA

 

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, yangında herhangi bir can kaybının yaşanmamış olmasının yüreklere su serptiğini söyledi. Başkan Yılmaz, “Belediyemizle iş birliği içerisinde çalıştığımız geri dönüşüm firmasına ait depoda, henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı.  Belediyemiz Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Büyükşehir İtfaiye ekipleri, ASAT Müdürlüğü’ne ait su arazözleri ve Gazipaşa’mızın duyarlı halkının ortak çalışmasıyla, kısa zamanda kontrol altına alınan yangında, herhangi bir can kaybının olmaması yüreklerimize su serpti.  Geri dönüşüm firması çalışanlarına ve Gazipaşa’mıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, böyle talihsiz bir olayın tekrar yaşanmamasını temenni ediyorum” dedi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27