Tarih: 08.10.2021 12:42

GAZİPAŞALI ÖĞRENCİLER AVRUPA YOLCULUĞUNDA

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda görevli 2 öğretmen ile 5 öğrenci, Erasmus + KA1 projesi kapsamında Portekiz’e gidecek. Portekiz’de ziyaret edilecek okullarda, 'Kurtarma Ekibi Oluşturma ve Doğal Afetlere Hazırlıklı Olma' projeleri üzerinde çalışma gerçekleştirecek olan Gazipaşa heyeti, okullarını, ilçemizi ve ülkemizi tanıtma fırsatı bulacak. Öğrenciler, 9-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek ziyaretlerde yabancı dil bilgilerini geliştirme imkanına da sahip olacak. Portekiz’in ev sahipliğinde yapılacak proje çalışmalarına, Gazipaşalı öğrencilerle birlikte, İtalya, Romanya ve Polonyalı öğrenciler de katılacak.

 

“PROJEYE 2 ÖĞRETMEN VE 5 ÖĞRENCİ İLE KATILACAĞIZ”

 

Portekiz’de yapılacak çalışmalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerini belirten Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Bülent Yılmaz, “Zeliha Tuncer İmam Hatip Lisesi olarak Portekiz'de gidiyoruz. Konusu 'Kurtarma Ekibi Oluşturma ve Doğal Afetlere Hazırlıklı Olma' olan Avrupa Birliği projemiz, 9-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecektir. Projeye 2 öğretmen ve 5 öğrenci ile katılacağız. Orada, doğal afetlerle ilgili sunumlar yapıp, ülkemizde gerçekleşen doğal afetlerle ilgili bilgiler vereceğiz. Proje kapsamında; kurtarma ekibi çalışmaları, ilk yardım çalışmaları ve tahliye programları gerçekleştireceğiz. Ayrıca okulda kurtarma ekibi oluşturarak çeşitli çalışmalara katılacağız.

 

“ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ”

 

Öğrencilerin dil ve sosyal açıdan gelişimlerini sağlayacak olan şehir turu, müze gezileri, belediye başkanı ziyareti, tarihi yerlerin ziyaretlerini yapacağız. Portekiz eğitim sistemi ve okul programları da incelenerek oradaki eğitim ve öğretimle ilgili bilgiler edineceğiz. Projenin tamamı Avrupa Birliği tarafından karşılanacak olup, uçuşlarımızı Türk Hava Yolları ile yapacağız. Özellikle öğrencilerimizin dil gelişimine katkı sağlayacağını umduğumuz bu geziye; İtalya, Romanya, Polonya ve Türkiye ile ev sahibi Portekizli öğretmenler ve öğrenciler katılacak. Ülkemizi, Antalya'mızı, Gazipaşa’mızı ve okulumuzu tanıtacağımız bu gezinin, ülkemizin tanıtımına da katkı sağlayacağına inanıyoruz. Orada ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimizi düşünüyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —