Tarih: 07.10.2021 01:28

BURS VE KREDİLER ÖĞRENCİLERE YETECEK Mİ?

Facebook Twitter Linked-in

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ekim ayı burs ve kredi ödemelerinin dün itibariyle başladığını duyurdu. Üniversite öğrencileri ise, artan pahalılık karşısında burs ve kredi ödemelerinin yetmediğini söyledi.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, üniversite öğrencilerini maddi olarak rahatlatan burs ve kredi ödemeleriyle ilgili önemli bir bilgi verdi. Bakan Kasapoğlu, 6 Ekim (Dün) itibarıyla burs ve kredi ödemelerinin öğrencilerin hesaplarına yatmaya başladığını bildirdi. Bakan Kasapoğlu, 6-10 Ekim tarihleri arasında T.C. kimlik numarasının son numarasına göre ödemelerin yapılacağını ifade etti. T.C. kimlik numarasının sonu '0' olanlar 6 Ekim, '2' olanlar 7 Ekim, '4' olanlar 8 Ekim, '6' olanlar 9 Ekim, '8' olanlar 10 Ekim'de ödemelerini alabilecek.

 

ÖĞRENCİLER: PARA YETMİYOR

 

Üniversite okumak için farklı il ve ilçelerden başka il ve içlere giden öğrenciler, artan pahalılık karşısında burs ve kredi ödemelerinin yetmediğini dile getirdiler. Yurt çıkmayan ve kiralık ev tutmak zorunda kalan üniversiteliler, devlet tarafından verilen burs ve kredilerin kira, pazar ve market fiyatları karşısında yetersiz kaldığını belirttiler. Öğrenciler, aile desteği olmadan kendilerine verilen burs ve kredilerin yetmeyeceğini savundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —