NAR HASADI BAŞLADI

7.10.2021 01:27:03 0
NAR HASADI BAŞLADI

Gazipaşa’ya özgü çekirdeksiz nar hasadı başladı. Üreticiler narın kilosunu 7-10 lira arasında satıyor.

 

Gazipaşa'da 400- 600 rakımdaki Doğanca, Esenpınar, Çakmak, Çile, Yeşilyurt ve Çörüş mahallelerinde toplam 2 bin 100 dekar alanda nar üretimi yapılıyor. Gazipaşa’ya özgü çekirdeksiz narın kalitesinin geçtiğimiz yıldan daha iyi olduğunu söyleyen Esenpınar Muhtarı ve nar üreticisi Sami Polat, narın tam yetişmeden toplanmaması gerektiğini söyledi.

 

NARIN KALİTESİ İYİ

 

Çekirdeksiz narın Gazipaşa’dan başka yerde yetişmediğini söyleyen Polat, “Üreticiler fiyatlardan memnun. Narın kilosu 7-10 liradan satılıyor. Narın kalitesi de geçtiğimiz yıldan iyi. Verimde düşüş var ama asıl önemli olan kızarmış ve tatlı olması. Esenpınar, Üçkonak, Çile, Doğanca mahalleleri başta olmak üzere Çimenbağ, Yenigüney, Gökçesaray ve Akoluk mahallelerinde de üretim yapılıyor” dedi.

 

NARA TALEP YOĞUN

 

Çekirdeksiz narın tam olmadan toplanmaması gerektiğine dikkat çeken Polat, “Diğer ürünlerde olduğu gibi narın da yetişmeden, tam rengini ve tadını almadan toplanmaması gerekiyor. Ancak tam olmadan İstanbul’a gönderiyorlar. Üreticilerden tam yetişince gönderilmesini istiyoruz. Çekirdeksiz nara talep yoğun” dedi.