FIRSATI İYİ KULLANDIK

GÜNCEL 5.10.2021 13:42:19 0
FIRSATI İYİ KULLANDIK

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediyelerin tarıma verdiği desteklerin değerlendirilmesi, kamuoyuna tanıtılması ve bundan sonraki yol haritasının belirlenmesi amacıyla düzenlenen ‘CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ sona erdi. İstanbul Avrasya Gösteri Merkezi’nde 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen zirveye 160 CHP’li belediyenin yanı sıra, 300’ün üzerinde tarım kooperatifi katıldı.  Belediyeler ve kooperatiflerin tarımsal ürünlerinin sergilendiği fuarda; Gazipaşa Belediyesi ve Gazipaşa Kadın Girişimi Kooperatifi’nin standı yoğun ilgi gördü. Gazipaşa standında ilçemizde yetiştirilen tropikal meyveler ve Gazipaşa Kadın Girişimi Kooperatifi’nin ürettiği ürünler tanıtıldı.

 

GAZİPAŞA STANDINA YOĞUN İLGİ

 

CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ni değerlendiren Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi çok güzel geçti. 160 belediye ve 300’e yakın tarım kooperatifi katıldı. Gazipaşa Belediyesi ve Gazipaşa Kadın Girişimi Kooperatifi ile beraber katıldık. Standımızda ilçemizde üretilen ağırlıklı olarak tropikal ürünleri ve Gazipaşa Kadın Girişimi Kooperatifi’nin ürettiği ürünleri sergiledik. Satış yoktu, sadece tanıtım vardı. Gelen misafirlerimize tropikal ürünlerimizi tanıttık. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek ziyaretimize geldi. İl, ilçe, belde belediye başkanlarımız geldi. En hareketli stantlardan birisiydik. Stanttan hiç çıkamadım. İstanbul’da bulunan gerek kişisel dostlarımız gerekse Gazipaşalı hemşehrilerimiz standımıza yoğun ilgi gösterdi. Son derece verimli, güzel oldu” dedi.

 

“GAZİPAŞA İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT”

 

CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde sürekli sunumlar yapıldığını söyleyen Yılmaz, Gazipaşa standının dikkat çektiğini söyledi. Gazipaşa’nın tanıtımı açısından büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Yılmaz, “Büyükşehir Belediyeleri sürekli tarımsal faaliyetleriyle ilgili, projeleriyle ilgili sunumlar yaptılar. Bu sunumlara katıldık. Gazipaşa’nın tanıtımı için bulunmaz bir fırsatı. Bu fırsatı iyi kullandığımızı düşünüyoruz. Ekrem Başkan’ın Twitter’ında Gazipaşa Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı Şerife Hanıma hem de Gazipaşa Belediye Başkanı olarak benim röportajıma yer vermişler. Kendilerine teşekkür ederiz. Oradaki 5-10 kişiyle röportaj yapmışlar. Bizi de tercih etmiş olmaları, bizim dikkat çeken bir stant olduğumuzun göstergesi. Ekrem Başkan’ın Twitter’ında hem kooperatif hem belediye olarak, Gazipaşa’nın yer alması tanıtım açısından büyük bir fırsat” diye konuştu.

 

“COĞRAFYAMIZIN ÜRÜNLERİNİ TANITTIK”

 

CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde tropikal meyve tanıtımının sadece Gazipaşa standında yapıldığına dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Bu tip etkinliklere daha fazla katılacağız. Yavaş yavaş dışarıya açılmamız gerekiyor. Gazipaşa’mız şanslı bir bölgede. Oraya katılan hiçbir belediye veya kooperatifte bizden başka tropikal ürün üretme şansı yok. Bu doğamızın, Allah’ın verdiği bir nimet. Bunu iyi kullanmak istiyoruz. Avokadomuz, muzumuz, mangomuz, passiflormız hakikaten başka bölgelerde üretilemiyor. Dar bir bölgede üretiliyor. Onların başında da biz geliyoruz. Coğrafyamızın bu ürünlerini, biz temsil etmiş olduk” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27