MANİSA’DA GAZİPAŞA RÜZGARI

SPOR 5.10.2021 13:41:31 0
MANİSA’DA GAZİPAŞA RÜZGARI

Pandemi nedeniyle iki yıldır ara verilen Gazipaşa Lamos Arena Karakucak Başpehlivanlık güreşleri Organizatörü Mustafa Gazioğlu ve Güreş Ağası Mustafa Akçocuk, Manisa Yunt Dağı Ortaköy Yağlı Güreşlerine katılarak güreşe ve güreşçilere destek oldu.

 

Manisa Yunus Emre Belediyesi tarafından düzenlenen Yunt Dağı Ortaköy Yağlı Güreşleri haftasonu gerçekleşti. Binlerce güreşseveri bir araya getiren organizasyona Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere çok sayıda siyasi ve bürokrat katıldı. Yaklaşık 10 bin kişinin önünde kıran kırana gerçekleşen mücadelelerde, Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı İsmail Balaban ve yirmiden fazla sporcu er meydanında Gazipaşa adına kol bağladı. Gazipaşa Lamos Arena Karakucak Başpehlivanlık Güreşlerinin Ağası Mustafa Akçocuk’un hamiliğinde güreşen pehlivanlardan 4’ü kürsü yaparak alanda bol bol Gazipaşa ismini okuttu. Güreşler hakkında değerlendirmede bulunan Mustafa Akçocuk, kendilerini bu güreşlere davet eden Manisa Yunus Emre Belediye Başkanı’na, kendilerini en iyi şekilde ağırlayıp uğurlayan Manisalılara ve alanda Gazipaşa adını en iyi şekilde duyuran pehlivanlara teşekkür etti.

 

AKÇOCUK’TAN MÜJDE!

 

Akçocuk, “Gördüğümüz ilgi bizleri son derece memnun etti. Sayın Bakanımızın alana teşrifleri bu güzel organizasyonu taçlandırdı. Manisa Yunus Emre Belediye Başkanı’nın Türk sporuna kazandırdığı güzel tesis için ayrıca kendisine teşekkür ediyor. Ümidimiz odur ki en kısa sürede Gazipaşa’da da mevsiminde güreşlerin yapılabileceği, halkın sosyal etkinliklerini icra edebileceği güzel bir tesis için kolları sıvadık. Ümidimiz odur ki Gazipaşa’mıza çok kısa bir süre içerisinde bu tesisi kazandıracağız” şeklinde konuştu.