Tarih: 04.10.2021 13:45

PATLAYAN BORU ÜRETİCİYİ VURDU

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da, Gökçeler Barajı’nda toplanan suyu ilçemizin farklı mahallelerine dağıtmak için döşenen boruda patlak meydana geldi. Borudan boşalan sular, bahçelere ve seralara zarar verdi.

 

Gazipaşa’da Devlet Su İşleri’ne ait boruda meydana gelen patlama sonucunda üreticiler zarar gördü. Olay, cuma günü saat 16.00 sıralarında Korubaşı Mahallesi’nde meydana geldi. Tarımsal sulamada kullanılacak suları taşıyan devasa boru henüz nedeni bilinmeyen bir nedenle patladı. Borunun patladığı alanda derin bir çukur meydana geldi. Patlayan borudan akan tonlarca su, Korubaşı Mahallesi’nde tarımsal üretim yapan vatandaşların bahçelerine ve seralarına zarar verdi. Önüne kattığını yıkıp geçen su, örtüaltı ve açıkta bulunan 400’e yakın muz ağacıyla birlikte, seralardaki diğer ürünler ve meyve ağaçlarına zarar verdi. Yaşanan olayla birlikte, yeni sezona hazırlanan üreticiler binlerce liralık zarara uğradı.

 

ÇALIŞMALAR TARTIŞMA KONUSU OLDU

 

Gökçeler Barajı’nda toplanan suyu ilçemizin farklı mahallelerine dağıtmak için döşenen Devlet Su İşleri’ne ait borunun patlaması tartışmaları da beraberinde getirdi. Geçtiğimiz yıl Hasdere Mahallesi’nde de sulama borusu patlamış, 1 ev, sera ve avokado bahçesi sular altında kalmıştı. Benzer bir olayın yeniden yaşanması, yüklenici firma tarafından yürütülen çalışmaların sorgulanmasına neden oldu.

 

BAŞKAN’DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

 

Yaşanan olayın ardından Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz açıklama yaptı. Borudan boşalan sular nedeniyle zarar gören üreticilere geçmiş olsun dileğini ileten Başkan Yılmaz, “Korubaşı Mahallesi'nde DSİ’nin sulama borususun talihsiz bir şekilde patlaması sonucu, çiftçilerimizin sebze seraları, örtü altı ve açık muz bahçeleri zarar gördü. Zarar gören çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Biz, Gazipaşa Belediyesi olarak, zarar gören çiftçilerimizin her zaman yanındayız” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —