MECLİSTE CEZA TARTIŞMASI

YEREL 2.10.2021 00:13:18 0
MECLİSTE CEZA TARTIŞMASI

Gazipaşa’nın batı sınırında yapılan bir inşaatın atıklarının bölgemizde kirliliğe neden olduğunu söyleyen Ak Partili Uysal, “Karşı görüşler gökyüzünden bir kuş uçursa bile ceza gönderiliyor. Bu adamlar cezayı hak etmedi mi?” dedi.

 

Gazipaşa Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantısı dün yapıldı. Belediye Kültür Merkezi’nde dün saat 14.00’da başlayan toplantıya, İstanbul’da düzenlenen Tarım Zirvesi’ne katılan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz katılmadı. Meclis toplantısına CHP’li Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özkurt başkanlık etti. Meclise, Başkan Vekili Özkurt ve AK Partili Uysal’ın, Gazipaşa’nın batı sınırında yapılan bir inşaattan bölgemize atılan atıklarla ilgili neden işlem yapılmadığı tartışması damga vurdu.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Özkurt, mecliste alınacak kararların ilçeye hayırlı olmasını temenni etti. Mecliste bulunan siyasi partilerin grup sözcülerinin konuşmalarının ardından gündeme alınacak konular okunarak, oybirliğiyle kabul edildi.

 

PAZARCI’DAKİ CADDENİN İSMİ SELİNUS OLDU

 

Pazarcı Mahallesi’nde bulunan isimsiz caddeye Selinus ismi verilmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geldiği şekliyle oy çokluğu ile kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda MHP’li Murat Özgen ve Ak Partili Mehmet Ali Kalaycı caddeye Fırat Yılmaz Çakıroğlu ismini teklif etti. Selinus isminin kabulüne MHP ve AK Parti grubu mecliste de ret oyu kullandı.

 

MECLİS 18 EKİM’DE TOPLANACAK

 

Belediyenin 2022 yılında uygulayacağı vergi, resim ve harç ve ücret tarifelerinin Plan Ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmek üzere Belediye Meclisi’ne geldi. Konu mecliste oybirliği ile Plan Ve Bütçe Komisyonuna gönderildi. Belediye Encümenince hazırlanan 2022 mali yılı performans taslağı, konu üzerinde yapılan inceleme sonucunda hazırlanan,2020-2024 stratejik plana bağlı, 2022 mali yılı performans programı taslağı encümence uygun görülerek, inceleme raporuyla Belediye Meclisine sunuldu. Konu görüşülmek üzere oybirliği ile Plan Ve Bütçe Komisyonuna gönderildi. Belediye Encümenince, 2022 mali yılı izleyen 2 yılın bütçesinin görüşülmesi uygun görülerek meclise sunuldu. Konu görüşülmek üzere oybirliği ile Plan Ve Bütçe Komisyonuna gönderildi.  Yazı İşleri Müdürlüğü’nün derece değişikliği ile ilgili müzakeresi mecliste oybirliğiyle kabul edildi.

 

Belediye Meclisi’nin, Plan ve Bütçe Komisyonun gönderilen maddeleri görüşmek üzere 18 Ekim Pazartesi günü toplanmasına karar verildi.

 

“BELEDİYE NEDEN KAYITSIZ KALDI?”

 

Meclisin sonunda söz alan Ak Parti Grup Sözcüsü Mustafa Uysal, Gazipaşa’nın batı sınırında yapılan bir inşaattan sit alanına pislik atıldığını söyledi. Bölgede yaşayan vatandaşların konuyla ilgili rahatsızlıklarını dile getiren Uysal, belediyeye verilen dilekçelere kayıtsız kalındığını ileri sürdü. Çevreyi kirleten bu inşaata neden ceza yazılmadığını soran Uysal, “Sayın Başkanvekilim,  Gazipaşa’nın batı sınırında Hal Limanı yakınında bir inşaat faaliyetleri yürütülüyor. Alanya sınırında ama bu inşaatın bütün pislikleri bizim sit alanımıza atılıyor. Vatandaşımızın denize girdiği yere atılıyor. Bölge uçurum ve kayalık bir bölge. Vatandaşlar rahat insin diye oraya merdivenler yapılmış. O merdivenler tozla, toprakla kapatılmış. Bu konuyla alakalı belediyeye 5-10 tane dilekçe gitmiş. Ama belediyenin hiçbir işlem yapmadığı söyleniyor. Vatandaşlar tarafından belediyenin neden bu işe kayıtsız kaldığı soruluyor. Tabi ki bizde öğrenmek istiyoruz” dedi.

 

“SİT ALANINA MÜDAHLE EDEMEYİZ”

 

Başkan Vekili Serkan Özkurt, sit alanına müdahale etme şanslarının olmadığını söyledi. Özkurt,  “O dilekçeleri gördüm. Oraya bizzat gidip baktım. Alanya tarafı ama çok yakın olduğu için oradaki hafriyatı bizden tarafa sit bölgesine atıyorlar. Bizim oradan kepçeyle atığı kaldırma şansımız yok. Bakıyoruz, görüyoruz. Zabıtamızı da gönderdik.  Doğrudur ama müzeyle ilgili yazışmalar yapıldı. Aynı durumdan ben şahsen sizden daha rahatsızım” diye konuştu.

 

“CEZAYI HAK ETMEDİLER Mİ?”

 

İnşaatı yapan firmaya ne kadar ceza yazıldığını soran Uysal, “Sayın Başkan vekilim,  yönetiminiz döneminde karşı görüşler gökyüzünden bir kuş uçursa bile ceza gönderiyorsunuz. Bu adamlara kaç para yazdınız. Bu adamlar hak etmedi mi? Sit alnını doldursun, vatandaşın merdivenini kapatsın, bizden tarafa pisliğini atsın biz bunlara ceza vermeyelim öyle mi?” dedi. Özkurt, “Hak etmeyen hiç kimseye ceza göndermedik bu güne kadar. Orada suçüstü var mı, kimin attığı belli mi? Tespit edilmeden nasıl ceza yazacaksınız”  diye karşılık verdi.

 

“BURADA SİYASET DÖNÜYOR”

 

AK Partili Mustafa Uysal,”Oraya benim götürüp atacak halim yok. İnşaat kazılmış atılmış. Benim inşaatımın 30 metre ilerisinde bir çukur oluşmuş. O yüzden bana ceza geldi. Onu nasıl tespit ettiniz?”  diye sorunca Başkan Vekili Özkurt,”Onun fotoğrafı varmıştır” diye cevap verdi. Bunun üzerine Uysal, “Burada siyaset döndüğünü düşünüyorum” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27