ERDOĞAN’DAN KAN BAĞIŞINA DAVET

GÜNCEL 1.10.2021 13:09:10 0
ERDOĞAN’DAN KAN BAĞIŞINA DAVET

Gazipaşa İlçe Müftülüğü ve Türk Kızılayı işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenleniyor. Müftü Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nda Kızılay Kan Alma Birimi’nce bugün gerçekleştirilecek kan bağışı kampanyasına tüm ilçe halkını davet etti.

 

Kampanya ile ilgili bir açıklama yapan İlçe Müftüsü Yunus Erdoğan, “İslam’ın insan sağlığına önem veren bir din olduğunu belirterek, kan vermenin hem kişinin kendi sağlığına hem de diğer insanların sağlığına olumlu manada katkı sağlayacaktır” dedi.

 

Kan bağışının insani olduğu kadar İslami bir görev olduğunu da belirten Erdoğan, Kızılay’a kan bağışının her zaman devam ettiğini söyledi. Müftü Erdoğan, “Bizler Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda ayrı bir program düzenleyerek ‘Yardım sever Olmak Kanımızda Var’ sloganıyla bir kampanya başlattık. Kampanya Cumhuriyet Meydanı’nda Kızılay Kan Alma Birimi’nce bugün gerçekleştirilecektir. Gazipaşa’da yaşayan vatandaşlarımızı kan bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi. Gazipaşa’nın sosyal sorumluluk projelerine her zaman sahip çıktığını belirten Erdoğan, “Halkımızın bu anlamlı kampanyaya da destek vereceğine inanıyorum. Kan verebilecek durumda olan herkesi kan bağışı yapmaya davet diyorum” şeklinde konuştu.