GÜVEN’DEN KOMBİ CEVABI

GÜNDEM 30.09.2021 13:59:38 0
GÜVEN’DEN KOMBİ CEVABI

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, AK Parti Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uysal’ın KOMBİ borçları hakkında yaptığı açıklamaya cevap verdi.  Gazipaşa halkından yapılan hata nedeniyle özür dilediklerini hatırlatan Güven, gerekli kişilere parti yetkili organları tarafından ceza verildiğini ifade etti. CHP İlçe Başkanı Güven,  Meclis Üyesi Uysal’a,  AK Partili Serik Belediyesi’ndeki 500 bin TL’lik rüşvet iddialarıyla ilgili Ak Parti’nin ne yaptığını sordu.

 

“HALKTAN ÖZÜR DİLEDİK”

 

KOMBİ’nin çıkış aşamasında güzel bir proje olduğunu söyleyen Güven, “Mustafa Uysal kombiyle ilgili bir açıklama yapmış. Cumhuriyet Halk Partisi’ni suçlamış. Doğrudur. O dönem Belediye Başkanı Sayın Ali Güzel’di. O zaman da ben yönetim kurulundaydım. Çıkış aşamasında çok güzel bir projeydi. Gazipaşa için yüzde 25 devre mülktü.  Diğer ortağın değişik yatırımları yapmaması, bazı şeyleri engellemesi sürecinde yanlış yerlere gitti. O zaman da Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi olarak bu projeye karşıydık. Bir hata yapıldı, biliyoruz. Hatadan dolayı halkımızdan özür diledik. Gerekli disiplin işlemlerini başlatarak, hem hukuksal hem disiplin anlamında gerekli arkadaşlara parti yetkili organları cezayı verdi. Dava da açıldı. Tapunun geri alınma aşaması Sayın Bekir Akyol zamanında olmuştur. Bu alacak davaları da o zamanda Gazipaşa Adliyesi’nde açılmıştı. Şirketin merkezi buradaydı. O zaman tüm bu davalar kazanıldı. Yanlış hatırlamıyorsam belediyeye bir meblağ yapıldı. Ama Sayın Bekir Akyol o meblağdan fazla kaçak inşaat yapıldı diye ceza yazdı. Kombi şirketine bu işler takas edildi. Daha sonra biz yönetimden gittik. Diğer arkadaşlar seçildi ama dava devam etti, süreç devam etti” dedi.

 

“KAPANAN DAVALAR KONYA’DA NASIL PATLADI?”

 

Eski Belediye Başkanlarından Bekir Akyol döneminde kapanan olayın, şirket merkezinin Konya’ya taşınmasıyla yeniden başladığını ifade eden Güven,”Şirketin merkezi Konya’ya gittikten sonra bu alacak davaları açılıyor ve Konya’da kabul ediliyor. Benim ön sezişim, burada bir vurdumduymazlık var, bir olayın üstünü örtbas etmek var. Konya’da kim, nasıl yaptıysa, bu davalar patladı. Ama daha önce Bekir Akyol zamanında bu olay kapanmıştı. Hatta üyesi olan Yargıtay üyeleri, emekli komutanlar şunlar bunlar kültür merkezi toplantısında Sayın Bekir Akyol’u tehdit etmişlerdi. Bizde o zaman yönetim olarak yanındaydık. Biz bunları yaşadık. O zamanlar bu arkadaşlar neredeydi onu bilmiyorum. Biz gerekli işlemimizi yapmışız. Bizzat dava dosyasını Antalya’ya götüren benim. Dava dosyasını hazırlayan Gazipaşalı avukatımız Abit Küçükarslan, İl Merkez İlçe Başkanı Mesut Kılcı, yine Gazipaşalı avukatımız Veli Doğan’dır. Dava böyle başladı. 2002’den sonra şirketin merkezi Konya’ya gittikten sonra bu işler başlıyor. Bunları iyi araştıralım. Bunları araştırırsak da zaten AK Parti çıkar” diye konuştu.

 

KONSER FATURASINI HATIRLATTI

 

KOMBİ konusunda gerekli işlemleri yaptıklarını söyleyen Güven, Ak Partili Serik Belediyesi’nde yaşanan rüşvet iddialarıyla ilgili Ak Parti’nin ne yaptığını sordu. CHP İlçe Başkanı Güven, “Sayın Mustafa Uysal, Serik Belediyesi’nde 500 bin liralık rüşvet konuşuluyor. Şuanda Serik CHP İlçe binamızda bu pankart asılı.  AK Partili Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, valinin huzurunda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun huzurunda, Ak Partili önceki başkan tarafından alınan 500 bin TL’yi sordu. CHP gerekli işlemleri başlattı. Bu konuda Ak Parti ne yaptı? Ya da Büyükşehire geçtikten sonra Büyükşehir’in reklam panolarını kim örgütledi, kim para kazandı? Gazipaşa’da seçime birkaç gün kala AK Parti’nin yapmış olduğu konserin parasını Gazipaşa Belediyesi ödedi. Bunun için neden soruşturma açılmadı? Bunları bir araştırsınlar. Özel okullar ne oldu, otoyollar ne oldu, insanlar nasıl sömürülüyor? Bunlara baksınlar. Biz hata yaparsak özür dilemesini biliriz, cezayı vermesini de biliriz. Kimseye acımayız. Benim dönemimde Gazipaşa’da, CHP’den belediye başkanına bir tane özel aracılık yapılmış mı? Bir imar yolsuzluğu yapmış mı? Bunu söylesin. Ama ben onların zamanını istiyorlarsa konuşurum. Nasıl bina yaptıklarını konuşurum. Bir insan birisini suçlarken önce dönsün aynada kendisine bir baksın. Bizim hırsızlıkta gözümüz yok, hata yapanı da affetmeyiz”  şeklinde konuştu.