YURT İNŞAATINA MİLYONLUK DESTEK

YEREL 27.09.2021 12:51:00 0
YURT İNŞAATINA MİLYONLUK DESTEK

Gazipaşa’da, FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle devlet tarafından el konulan ve çürümeye terk edilen inşaat halindeki yurt, kamuya kazandırılacak. Müjdeli haberi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer verdi.

                                                                              

Gazipaşa’nın İstiklal Mahallesi’nde inşaatı devam ederken, Fetulahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PYD) ait olduğu tespit edilen ve devlet tarafından el konulan 3 katlı öğrenci yurduyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz günlerde gazetemizin gündeme getirdiği inşaat halindeki yurt hakkında konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yurdun kamuya kazandırılması için 6.2 milyon TL olarak destek vereceklerini söyledi. 2016 yılından bu yana atıl vaziyette çürümeye terk edilen yurda, FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle 2016’nın ekim ayında devlet tarafından el konulmuştu. Geçtiğimiz yıl, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen yurt, tamamlanarak kamuya kazandırılacak. İnşaatın tamamlanması için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Gazipaşa’ya 6.2 milyon TL ödenekle destek verecek.

 

MEB GAZİPAŞA’YA 6.2 MİLYON DESTEK VERECEK

 

Antalya İl Milli Eğitim Değerlendirme Toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Gazipaşa’da 100 öğrenci kapasiteli yurdun tamamlanması için eksiklikleri varmış. Gazipaşa’ya 6.2 milyon TL destek vereceğiz ve yurdun tamamlanarak kamuya kazandırılmasını sağlayacağız” dedi. Antalya genelinde 12 okul projeleri olduğu müjdesini de veren Bakan Özer, “Kepez'e 4, Manavgat'a 3, Muratpaşa'ya 1, Konyaaltı'na 1, Kumluca'ya 1, Serik'e 1, Alanya'ya 1 olmak üzere 12 tane ilkokul yapılmasına karar verdik. Bu ilkokullarımızda hem anaokulu olacak hem de özel anaokulu olacak. Pazartesi gününden itibaren süreç başlayacak” şeklinde konuştu.

 

“LAFA DEĞİL HİZMETE DEVAM”

 

Bakanlık tarafından verilecek destekte önemli bir yere sahip olan AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, Antalya’da Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Ethem Taş’la bir araya geldi. İnşaat halindeki yurdun, en kısa zamanda tamamlanacağını dile getiren Başkan Doğan, “Antalya’da, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer, Sayın İl Başkanımız, milletvekillerimiz ve Sayın Valimiz ile bir araya geldik. Yaptığımız birebir görüşmeler neticesinde, daha önce öğrenci yurdu yapmak için, Milli Eğitim’e tahsis ettirdiğimiz inşaat halindeki yurt binasının bitirilmesi için, gerekli olan 6 milyon 200 yüz bin liralık ödeneği tahsis ettirdik. Yurt binamız en kısa sürede bitirilecektir. Lafa değil, hizmete devam” şeklinde konuştu.