SAHİLLER OTEL YATIRIMLARINA AÇILIYOR

GÜNDEM 27.09.2021 12:50:10 0
SAHİLLER OTEL YATIRIMLARINA AÇILIYOR

Gazipaşa’da Selinus ve Koru sahillerinin imar planı ve 18 uygulamasının iptaline yönelik açılan dava sonucu belli oldu. Daha önce Antalya 5. İdare Mahkemesi’nce, dava konusu imar planları yönünden süre aşımı nedeniyle reddine, dava konusu imar uygulamasının ise ehliyet yönünden reddine karar verilmişti. Bu karara karşı davacılar tarafından yapılan istinaf başvurusu da Konya Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi’nce 9 Eylül tarihinde reddedildi. Konuyu kamuoyuyla paylaşan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Selinus ve Koru sahil kesimlerine ilişkin imar uygulamalarının yapılabileceğinin mahkeme kararıyla netleştiğini söyledi.

 

İSTİNAF BAŞVURUSU REDDEDİ

 

Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Pazarcı ve Koru sahillerinin İmar Planı ve 18 Uygulaması ile ilgili bir dava sürecinin sona erdiğini bildirdi. Dava süreciyle ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, “Pazarcı ve Koru Sahil kesimi İmar Planı ve 18 Uygulaması ile ilgili bir dava sürecindeydik. Davanın sonuçlanmasının ardından, siz değerli halkımızı da konuyla ilgili bilgilendirmek isterim.  İlçemiz Pazarcı ve Koru mahalleleri kıyı kesiminde, 18. Madde uygulamasına yönelik belediye encümenimizin aldığı kararın ve dayanağı planların;  iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle davacılar; Esin Bilgiç, Bülent Şahan, Pınar Bucak, Ahmet UğurAdem Çağlar, Osman Uysal, Canan Yılmaz, Resul Kaya, Ali Kızılateş,Koray BezirganSabri Yılmaz,Halil Deniz Öncel, Mehmet Çağlar, Hamit Ercan Aksungur, Kemal Efe,Cumhur Turis,Mustafa Akkoca, Fazıl Çağlar ve TMMOB (Mimarlar odası Antalya Şubesi) tarafından, TC Antalya 5. İdare Mahkemesi’nde 7 Ağustos 2020 tarihinde  dava açılmıştır. TC Antalya 5. İdare Mahkemesi özetle; Dava konusu imar planları yönünden süre aşımı nedeniyle reddine, dava konusu imar uygulamasının ise ehliyet yönünden reddine karar verilmiştir. Davacıların bu kararı istinaf etmesi üzerine; TC. Konya Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi’nde 9 Eylül 2021 tarihinde istinaf başvurusu reddedilmiştir.  Sonuç olarak; Pazarcı ve Koru mahalleleri kıyı kesimine ilişkin imar uygulamalarının yapılabileceği kararı netleşmiştir” dedi.

 

“MUTLUYUZ, GURURLUYUZ”

 

Gazipaşa adına oldukça mutlu ve gururlu olduklarını kaydeden Başkan Yılmaz, “İlçemiz Pazarcı ve Koru Sahil kesimi İmar Planı ve 18 Uygulaması ile ilgili belediyemize dava açan on dokuz kişinin, on biri Gazipaşa’da yaşamamaktadır. Bizler Gazipaşa’mızda yaşayan emekçi insanlarımızın daha planlı ve düzenli bir ilçede yaşamasının doğru olduğunu düşünüyor, bu amaç doğrultusunda hareket ediyoruz. Dava sürecinin lehimize tamamlanmasıyla, ilçemizin; planlı, caddesi ve sokağı olan, yolu ve parkı olan, düzenli bir şehir olabilmesi için İmar planları ve 18. Madde uygulamalarını, yasalara uygun bir şekilde devam ettirebileceğiz. Bu konuda Gazipaşa Halkı adına oldukça mutlu ve gururluyuz. Değerli hemşerilerimizle birlikte; çağdaş, üreten ve gelişen bir Gazipaşa yolunda ilerlemeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27