“BAKANIMIZIN SÖZÜ SÖZDÜR”

GÜNDEM 25.09.2021 16:59:54 0
“BAKANIMIZIN SÖZÜ SÖZDÜR”

Gazipaşa-Kazancı- Ermenek Otoyolu’nun proje çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Milletvekili İbrahim Aydın, “Bakanımızın sözü sözdür. Burayı da kendisi bire bir takip ediyor” dedi.

 

AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, İlçe halkının merakla beklediği Gazipaşa-Ermenek yolunu kısaltacak olan Gazipaşa-Kazancı- Ermenek Otoyolu’nun son durumu hakkında bilgi verdi.  Yol sözünün Bakan Elvan tarafından verildiğini hatırlatan Aydın, “Bakanımızın sözü sözdür. Burayı da kendisi bire bir takip ediyor” dedi. 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri’nde, Antalya’dan Milletvekili Adayı olan dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Gazipaşa ziyaretinde ‘Sizin Ermenek’le Sarıveliler’le, Kazancı’ya ve Göktepe’ye bağlantınız yok. Hep birlikte sizleri buralara bağlayacağız” demişti.

 

“ÖNCELİKLİ YOLLAR VAR”

 

AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, şimdi ise Hazine ve Maliye Bakan olan Lütfi Elvan’ın, söz verdiği Gazipaşa-Kazancı- Ermenek Otoyolu ile ilgili konuştu. Milletvekili Aydın, yolun proje çalışmasının devam ettiğini belirtti. Aydın, “Gazipaşa-Kazancı- Ermenek Otoyolu’nu 2015 seçimlerinde Lütfi Elvan bakanım söz verdi. O zaman Ulaştırma Bakanıydı. Şu anda proje çalışma aşaması devam ediyor. O yol karayolları ağında ve projesi hızla sürüyor. Öncelikli olan yollar var. İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan, Taşkent-Hadim-Kuşyuvası yolu olduğu gibi. Seydişehir’den, Beyşehir’den gelen yol gibi. Ama burasının da proje aşaması devam ediyor. Lütfi Elvan Maliye Bakanımızdır, sözü sözdür. Burayı da kendisi bire bir takip ediyor” dedi.

 

120 KİLOMETREYİ KAPSIYOR

 

84 kilometresi Antalya bölgesi sınırında, 35 kilometresi de Konya bölgesi sınırlarında olmak üzere yaklaşık 120 kilometre bir güzergâhı kapsayan otoyol projesi üzerinde çalışma devam ediyor.  Kâhyalar-Çalıpınar-Karatepe ve Şahinler Mahallesi'nden geçecek olan karayolu, Akçal Dağı ve Yunt Yaylası üzerinden Kazancı'ya bağlanacak. Yolun açılmasıyla birlikte Taşeli bölgesinde yaşayan vatandaşlar kısa bir sürede Gazipaşa’ya ulaşabilecekler.