“HÜKÜMET ZAMLARA SUÇLU ARIYOR”

GÜNDEM 21.09.2021 12:44:43 0
“HÜKÜMET ZAMLARA SUÇLU ARIYOR”

Hükümetin, yapılan zamlara karşı suçlu aradığını dile getiren CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, “Gelen zamlardan dolayı esnafın basın üzerinden halka şikâyet edildiğini görüyoruz. Esnaf, durduk yere zam yapıyor gibi bir algı yaratılıyor. Daha doğrusu yapılan zamlara hükümet suçlu arıyor” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, esnaf ve çiftçinin durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Esnafın sürekli taciz edildiğini söyleyen Güven, hükümetin yapılan zamlara suçlu aradığını kaydetti. Başkan Güven, devletin üretimin can damarı olan köylüye alım garantisi vermesi gerektiğini söyledi. CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, “Benim gördüğüm kadarıyla esnaf sürekli tacizde. Etiketleri kontrol ediliyor. Gelen zamlardan dolayı esnafın basın üzerinden halka şikâyet edildiğini görüyoruz. Esnaf, durduk yere zam yapıyor gibi bir algı yaratılıyor. Daha doğrusu yapılan zamlara hükümet suçlu arıyor”  dedi.

 

“KÖYLÜYE ALIM GARANTİSİ VERİLSİN”

 

Elektriğe yapılan zammın tarımsal sulamada çiftçiyi etkilediğini belirten Güven, köylülere alım garantisi verilmesi gerektiğine değindi. Güven,  “Elektriğe gelen zam, tarımsal sulamada çiftçiyi vuracak.  Biz bunları kime şikâyet edeceğiz? Hükümet taraftarlarından bunun yanıtını bekliyorum. Halka bir cevap versinler. Köprü yapıyor, devlet müteahhide geçiş garantisi veriyor. Yol yapıyor, devlet müteahhide garanti veriyor. Havalimanı yapılıyor, uçuş parasını garanti veriyorlar. Bizde şunu bekliyoruz, üretimin can damarı olan köylülere de alım garantisi versinler. Hükümetten bunu bekliyoruz. Biz iktidara geldiğimizde de bu alım garantisini vereceğiz” diye konuştu.

 

GÖLET PROJESİ SEÇİM VAADİ Mİ?

 

Zeytinada Mahallesi’nin sulama suyu probleminin 20 yıldır çözülmediğine işaret eden CHP İlçe Başkanı Ömer Güven,“Zeytinada’ya 20 yıldır su götürecekler. Her seçim yaklaştığında, bir gölet projesi ortaya çıkar ama bir türlü gölet yapılmaz. Ben gölet yapılsın istiyorum. Gökçeler Barajı’nda elektrik üretileceğini duyuyoruz. Bunu daha önce sorduğum zaman yalanlamışlardı. Yalanlayacağın şey doğru olsun. Daha sonra yapacağın şeyi yalanlamayacaksın. Halen iddia ediyorum; Aydıncık, Beyobası civarına yapılan sulama suyu çalışmaları öncelikle Zeytinada’ya, Güney’e, Kırahmetler’e ve Göçük’e yapılması gerekiyordu. Çünkü su sorunu oralarda var. Bunun programını yapamıyorlarsa, halkın bunu değerlendirmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.