YILMAZ SESSİZLİĞİNİ BOZDU

YEREL 21.09.2021 12:43:20 0
YILMAZ SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Belediye Başkanı Yılmaz, karoser ustası Akpınar’ın mühürlenen iş yerinin belediyeye ait park alanı olduğunu söyledi. Yazılı ve sözlü olarak buranın boşaltılması için uyarı yapıldığını söyleyen Başkan Yılmaz, boşaltılmayınca işyerinin mühürlendiğini kaydetti.

 

GAZİPAŞA Sanayi Sitesi’nde belediyeye ait park alanı içinde faaliyet gösteren karoser ustası Erdoğan Akpınar’a ait iş yeri, Gazipaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince geçtiğimiz günlerde mühürlendi. Belediyeye ait park alanında faaliyet gösteren işyerinin sahibi Erdoğan Akpınar’ın isyanı basına yansıyınca, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz da konuyla ilgili sessizliğini bozdu. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 16 Eylül 2021 tarihinde zabıta ekiplerinin mühürlediği karoser ustası Erdoğan Akpınar’ın iş yerinin bulunduğu alanın, belediyeye ait park yeri olduğunu belirtti. Park alanının boşaltması için yazılı ve sözlü olarak uyarı yapıldığını söyleyen Başkan Yılmaz, uyarılara rağmen boşaltılmayınca iş yerinin mühürlendiğini söyledi.

 

UYARI DİKKATE ALINMAYINCA

 KONU ENCÜMENE TAŞINDI

 

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Belediyeye ait park yeri olarak belirlenmiş alan, Erdoğan Akpınar isimli şahıs tarafından iş yeri olarak kullanılmaya başlanmış. 2019 yılının başlarında bu vatandaşımız yazılı ve sözlü olarak uyarılmış. Burayı boşaltması söylenmiş ama şahıs dinlememiş. Dinlemeyince konu encümene gelmiş. 2 Ekim 2019 tarihli ve 296 sayılı Encümen kararında, belediyemize ait park alanı içerisinde bulunan sacla kapatılmış olan iş yerinin, Fen İşleri Müdürlüğünce yıkılması uygun görülmüş. Yani park alanını boşaltmayınca encümen kararında, o zaman burayı yıkalım demişiz. Daha sonra yine bir işlem yapmamış. 10 Şubat 2021 tarihinde alınan encümen kararıyla da, Erdoğan Akpınar’a iş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmadan faaliyet gösterdiği gerekçesiyle, 427 lira idari para cezası verilmiş.  Bir de işyerinin ticari faaliyetten men edilmesi diye karar alınmış. 9 Eylül 2021’de burayı boşaltması için tebligat yapılmış. İşyeri de 16 Eylül 2021 tarihinde mühürlenmiş” dedi.

 

“SİYASETE GÖRE İŞLEM YAPMIYORUZ”

 

Kamunun kullandığı ortak alanları korumakla görevli olduklarını ifade eden Başkan Yılmaz, olayın siyasetle bir ilgisinin olmadığını söyledi. Başkan Yılmaz, “Olayın özeti, belediyeye ait park yerini gitmiş işgal etmiş. Boşalt dememize rağmen boşaltmıyor, encümen kararına rağmen orayı terk etmiyor. Ceza veriyoruz, men kararı veriyoruz, buna rağmen terk etmiyor. En sonunda da gidip mühürlemişiz.  Encümen kararına karşı bir itirazı varsa dava açar. Öyle bir davayı kazanma şansı da zaten yok. Çünkü orası park yeri, iş yeri değil. Biz kamunun kullandığı ortak alanları koruyup, kollamakla görevliyiz. Her önüne gelen park yerine gidip de bir dükkân açacak, işyeri açacak ya da bir tezgah kuracak olursa adım atamazsınız. Kendisine uygun bir yer bulacak, kurallara uygun başvurusunu yapacak, ruhsatını alacak ve herkesin yaptığı gibi çalışacak. Olayın siyasetle hiçbir alakası yok. Ben şahsı da tanımam, kim olduğunu da bilmiyorum. Fakat işi o tarafa kaydırmaya çalışıyor.  Biz insanların siyasetine göre işlem yapmıyoruz, yasal olarak ne gerekiyorsa onu yapıyoruz” şeklinde konuştu.