Tarih: 20.09.2021 14:26

GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen tören ile kutlandı. 19 Eylül Gaziler Günü nedeni ile Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törene,  Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ökkeş Yılmaz, kamu kurum amirleri, gaziler ve aileleri katıldı.

 

Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Gazi Zeki Sezer günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Törenin akabinde, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe protokolünü ve Gazileri belediyeye ait Halk Büfe’de ağırladı.

 

“GAZİLİK TÜRK VATANSEVERLİĞİNİN YAŞAYAN DESTANIDIR”

 

Halk Büfe’de, Gaziler ve protokolle uzun süre sohbet eden Belediye Başkanı Yılmaz, günün anlam ve önemiyle ilgili konuştu. Başkan Mehmet Ali Yılmaz, “Bugün burada 19 Eylül 1921 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, Gazilik Unvanı ve Mareşal Rütbesinin verilişinin 100. yıl dönümünü ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Vatan, millet ve bağımsızlık uğruna yaşayıp, bu yolda gözünü kırpmadan canını ortaya koyan büyük kahramanlar, hepimiz sizlere minnettarız. Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiştir. Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için sizler canlarınızı ortaya koydunuz. Bizler, sizlerden aldığımız ilham ve gururla; vatanımıza hizmet etmek için gayretle çalışıyoruz.

 

Gazilik, Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakârlığının yaşayan destanıdır. Bu gururla, başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, yaşayan gazilerimize saygı ve sevgilerimi sunarak,  19 Eylül Gaziler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —