48 YAŞINDA ÜNİVERSİTELİ OLDU

EĞİTİM 16.09.2021 12:48:40 0
48 YAŞINDA ÜNİVERSİTELİ OLDU

HEM’in Destekleme Yetiştirme Kursu’nda üniversite hayalini gerçekleştirmek için eğitim alan 48 yaşındaki Nermin Baysal, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği’ni kazandı.

 

Gazipaşa Halk Eğitim Merkezi(HEM), Destekleme Yetiştirme Kursları ile mezun öğrencilerin eğitim hayatlarına katkı sağlamaya, hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl düzenlenen kursla üniversiteye hazırlanan 48 yaşındaki Nermin Baysal, yıllar sonra hayallerine kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyor. HEM’in Destekleme Yetiştirme Kursu ile üniversiteye hazırlanan Baysal, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği’ne yerleşti.

 

48 yaşında hayalini gerçekleştiren Baysal, HEM Müdürü Gürbüz Kır’ı makamında ziyaret etti. Hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığı aktaran Baysal, bu süreçte Müdür Kır ve kurs hocalarının kendisine destek olduğunu söyledi. Üniversiteyi başarıyla tamamladıktan sonra Kamu Personeli Seçme Sınavı’nı (KPSS) kazanıp, öğretmenlik mesleğini yapmak istediğini kaydeden Baysal, “Daha önce Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdim. KPSS’ye girdim, kazandım. Ancak atama yapılmadı. Yaşa takıldım ve biraz ara vermek istedim” dedi.

 

“HEM’İN KURSUYLA HEDEFİME ULAŞTIM”

 

HEM’in Destekleme Yetiştirme Kursu ile tekrar üniversiteye hazırlandığını anlatan Baysal,  “Öğretmenlikte yaş sınırlamasının kalktığını öğrendikten sonra ben niye yapmayayım dedim. HEM’in açtığı kursa devam ettim. Kurs devam ederken babam kaza yaptığı için biraz kopukluk oldu. Sonra hocalarımızın yardımıyla toparladım ve hedefime ulaştım. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği’ni kazandım. Her daim insanın önüne yaş servisi yapıyorlar. Ben buna noktayı koydum. Okulu bitirdikten sonra KPSS’yi kazanıp, atanmak için bu yola çıktım. Belki de okulda da kalabilirim” diye konuştu.

 

“ÖĞRENCİLER TEREDDÜT ETMEDEN GELSİNLER”

 

Baysal, “Genelde üst yönetimde bürokrasi zihniyeti vardır. Gürbüz hocamda hiç öyle bir şey yok. Ben en çok bu kapıyı çalmışımdır. Her daim geldi ve bana yardımcı oldu. HEM kadrosuyla bir harika. Öğrenciler hiç tereddüt etmeden gelsinler. Ben HEM’in kursuna geldim. Bilemediklerimi öğretmenlerime sordum. Öğretmenler alanında uzman. Bu kurumda hiç yaş gündeme getirilmedi. Bundan dolayı da mutlu oldum. Kendilerine verdikleri emek için teşekkür ediyorum” dedi.

 

KIR TEBRİK ETTİ

 

HEM Müdürü Gürbüz Kır, “Nermin Hanım, bizi ilk başta biraz tedirgin ziyaret etti. Kendisinin de dile getirdiği durumlardan dolayı. O tedirginliği yaşatmak bize yakışmazdı. Burada her kursiyerimizin kendisini rahat hissetmesini isteriz. Kurumun bütün imkânlarından maksimum düzeyde yararlanmasını isteriz. Bu yönde kendisine yardımcı olduk.  Tebrik ediyorum öğretmenimi. Şimdiden öğretmenim diyorum. Bu kararlılık, bu azim ve çalışma olduğu sürece üniversitenin son yılında gireceği KPSS hiç zorlamayacaktır. Umarım en kısa sürede okur, atanır ve atandığı günde bir araya geliriz” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,20
  • EURO

    38,02% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2828,65% 0,93
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27