KIRSALA ASFALT HİZMETİ

YEREL 15.09.2021 13:25:16 0
KIRSALA ASFALT HİZMETİ

Gazipaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yazın tozun, kışın ise çamurun geçit vermediği ve daha önce asfalt yüzü görmeyen Akoluk ile Esenpınar mahallesi arasındaki yolda asfalt çalışması başlattı.

 

Gazipaşa Belediyesi tarafından kırsal mahallelerde yürütülen asfalt çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Gazipaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, asfalt programı dahilinde bu yıl ortalama 60 kilometre asfalt dökecek. Son olarak Akoluk ve Esenpınar arasındaki tozlu yolda çalışma başlatan ekipler, yıllar sonra ilk defa çalışma yapılan bölge halkı tarafından hayır dualarıyla karşılandı. Gazipaşa Belediyesi ekipleri, öncelikle su taşkınlarının önüne geçmek için bölgedeki derelerin üzerine menfez köprüler inşa etti. Ardından bozulan yollar düzeltildi ve yol genişletme çalışmaları yapıldı. Yıllardır tozdan ve çamurdan kurtulmayı bekleyen Akoluk- Esenpınar mahalleleri arasındaki yolda dün itibariyle asfalt çalışmasına başlandı. Yaklaşık 10 kilometrelik yol boyunca dökülecek asfaltın en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

 

“YOL ÇİLESİNE SON VERMEYE GELDİK”

 

Akoluk ve Esenpınar arasına dökülen asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Gazipaşa merkeze 38 kilometre uzaklıkta, Toroslar’ın eteğinde ceviziyle ve üzümüyle ünlü mahallemiz, Akoluk’tayız. Bu güzel mahalledeki hemşehrilerimizin yıllardır çektiği yol çilesine son vermeye geldik. Akoluk yolunda ilk olarak derelerin üzerine menfez köprüler inşa ettik. Sonrasında, bozulan yolları düzeltip, yol genişletme çalışmaları yaptık. Tabii ki kalıcı çözümler üreten belediyeciliğin olmazsa olmazı, alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Hazırlığımızı tamamladıktan sonra, asfalt dökümüne başladık. Akoluk ve Esenpınar arasında kalan 10 kilometrelik yolu, asfaltla buluşturuyoruz. Yıllardır tozdan ve çamurdan kurtulmayı bekleyen hemşehrilerime, genişletilmiş ve asfaltlı yolumuz hayırlı olsun” dedi.

 

“HİZMET ALMAMIŞ MAHALLELERİMİZE ÖNCELİK VERMEYE ÇALIŞTIK”

 

Birçok mahallede çalışmalar devam ederken, ilçedeki diğer mahallelerdeki vatandaşların taleplerine yönelik açıklama yapıldığına dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Şimdi diğer mahallelerimizdeki hemşehrilerim; 'Bizim mahalleye ne zaman asfalt dökülecek?' Diye bize soracak. Herkese buradan topluca bir cevap verelim. Bu yıl toplamda 60 kilometre asfalt dökümü yapıyoruz. Akoluk gibi daha önce asfalt hizmeti almamış mahallelerimize öncelik vermeye çalıştık. Gazipaşa bizim. Gazipaşa’mızı ve sizleri çok seviyoruz. Sırayla ve planla, bütün mahallelerimizde çalışmalarımız devam edecek. Söz verdiğimiz gibi Gazipaşa’mızda her şey çok güzel olacak. Çalışmalarımızda emeği olan herkese teşekkür ediyorum” İfadesini kullandı.

 

MUHTARDAN HİZMET TEŞEKKÜRÜ

 

Bölgede yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetini dile getiren Akoluk Mahallesi Muhtarı Hakan Çelen,  “Yıllardır bu mahallede oturuyorum. Mahalle halkımız yıllardır tozdan, çamurdan mahvoldu. Gazipaşa’nın en uzak mahallesi olan Akoluk Mahallemize sonunda asfalt hizmeti geldi. Mahalle halkımız çok mutlu oldu. Bizler Akoluk Mahallesi sakinleri olarak Mehmet Ali Başkanımıza, başkan yardımcılarımıza ve Fen İşleri Müdürlüğü çalışanlarımıza çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27