TROPİKAL BEREKETİ

15.09.2021 13:24:35 0
TROPİKAL BEREKETİ

Gazipaşa Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nin, geçtiğimiz aylarda yapılan genel kurulunda başkanlığa seçilen Musa Kılınç, tropikal meyve hasadıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gazipaşa’nın bereketli topraklarında muz başta olmak üzere avokado, kivi, passiflora (çarkıfelek), litchi (liçi), pitaya (ejder meyvesi), longan, guava, mango ve kahve gibi birçok tropikal meyvenin üretiminin yapıldığını söyleyen Kılınç, açık ve kapalı alanlarda üretim yapıldığını kaydetti. Ekonomik getirisi nedeniyle son yıllarda tropikal meyve üretiminin arttığını söyleyen Kılınç, hasat döneminin bereketli geçtiğini söyledi.

 

“HASAT DEVAM EDİYOR”

 

Gazipaşa’da şu anda birçok tropikal meyvenin hasadının devam ettiğini bildiren Kılınç, “Ejder meyvesi, mango, passiflora, avokado, papaya, liçi hasadımız devam ediyor. İlçemizde liçi üretimi çok fazla değil, ihracat olarak geliyor. Şu anda hasadı devam eden tropikal meyvelerimiz bunlar. Tropikal meyve sezonumuz oldukça bereketli devam ediyor. Sezondan memnunuz” dedi.

 

“ÜLKE İÇERİSİNDE TÜKETİLİYOR”

 

Gazipaşa’da üretilen tropikal meyvelerin ülke içerisinde tüketildiğini söyleyen Kılınç, “Tropikal meyvelerimizin birçoğu ülke içerisinde tüketiliyor. Ancak avokado da ihracata başlandı. Rusya, Gürcistan gibi ülkelere ihracat yapılıyor. Tropikal ürünleri en iyi şekilde pazarlamak ve tropikal ürünlerden daha iyi gelir elde etmek için çalışmalarımız devam edecek. Ürettiği ürünlerin tanıtımını en iyi şekilde yapmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27