JANDARMA SERVİSLERİ DENETLEDİ

ASAYİŞ 15.09.2021 13:23:17 0
JANDARMA SERVİSLERİ DENETLEDİ

Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik timleri, ilçemizde faaliyet gösteren okul servis araçlarını denetledi. 6 okulda 39 okul servis aracının kontrol edildiği denetimlerde, olumsuz bir durumla karşılaşılmadı.

 

Gazipaşa’da, uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitim yeniden başladı. Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı, yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte okul çağındaki çocukların huzur ve güven içinde yolculuk yapmalarının sağlanması amacıyla ilçemizde faaliyet gösteren okul servis araçlarını denetledi. İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik timlerince yapılan denetimlerde 6 okulda 39 okul servis aracı kontrolden geçirildi. 39 araç üzerinde yapılan denetimlerde; şoförlerin zorunlu tutması gereken belgeler, trafik suçları ile ilgili kayıtların kontrolü, araçların emniyet kemeri, dur ve okul taşıtı levhaları, araç periyodik bakımları, iç dış ve ışık donanımları, koltuk sayıları, güvenlik kameraları, yangın tüpü ilk yardım çantaları, yetki belgeleri, uygunluk ve yeterlilik konuları kontrol edildi. Yapılan denetimlerde okul servis araçlarında olumsuz bir durumla karşılaşılmadı.

 

DENETİMLER DEVAM EDECEK

 

Öte yandan Gazipaşa’da, 11 ilköğretim okuluna 66 okul servis aracıyla öğrenci taşınıyor. Ayrıca ilçemizde 7 araç özel eğitim taşıması, 3 araç ise ortaöğretim öğrencilerinin taşımasını sağlıyor. Jandarma ekipleri, okul servis araçlarına yönelik gerçekleştirilen denetimlere devam edileceği bilgisini paylaşarak, servis şoförlerine 'kurallara uyun' uyarısı yaptı.