'BİZİM ACILARIMIZLA KİMSE ALAY ETMESİN'

SİYASET 14.09.2021 12:06:50 0

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan'ın 12 Eylül 1980 askeri darbesi ile ilgili açıklamalarını eleştirdi. 12 Eylül 1980’deki darbenin üzerinden 41 yıl geçtiğini söyleyen Güven, 'Binlerce insanın gözaltına alınmasına, tutuklanmasına, işkencelere maruz bırakılmasına, kaybedilmesine, öldürülmesine sebep olan 12 Eylül 1980’deki kanlı darbenin üzerinden 41 yıl geçti. Bugün 12 Eylül'le ilgili yerel bir gazetede yazı gördüm. Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan Bey'e, 12 Eylül'ü andığı için anabildikleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Ama 12 Eylül'ü yaşayan birisi olarak, fişlenen bir adam olarak, gözaltına alınan bir adam olarak, bizim acılarımızla kimse alay etmesin, siyasi malzeme yapmasın. Hele hele 12 Eylül'ün getirdiği siyasi oluşumdan beslenen anlayışlar, hiçbir zaman 12 Eylül'ü yargılayamaz. Göstererek yargılamalar bize inandırıcı gelmez.

 

SAĞ-SOL ÇATIŞMASI YAPILMADI

 

12 Eylül askeri faşist darbesinde sağ-sol çatışması yapılmadı. Amerika ya da Avrupa’daki belli işbirlikleri tarafından. 24 Ocak kararları ile özelleştirme adı altında bu devletin malına, mülküne el koymak, yabancı ülkelere parsel parsel satmak ve sonucunda bu ülkeyi 'Siyonist' diye eleştirdikleri İsrailleştirme politikalarıdır. İnsanlar bir şeyi eleştirirken inanmak zorunda. Siyonist ve emperyalist diyen insanlar şu anda bu ülkede, Siyonistlere ve emperyalistlere uşaklık ediyor.  Bir ülkenin mal varlığı satılmaz, devletin fabrikaları satılmaz. Hani bize soruyorlar ya ‘Cumhuriyet Halk Partisi ne yaptı?’, Mustafa Kemal’in yaptığı fabrikaların sayısına bir baksınlar. Bir tane fabrika yapabilmişler mi bugüne kadar? Onları satıp, onlardan besleniyorlar' dedi.

 

'KİMİN NE YAPTIĞINI BİLİYORUM'

 

CHP İlçe Başkanı Güven, sözlerine şöyle devam etti: 'Biz 12 Eylülün nasıl geldiğini, bugünün nasıl oluştuğunu, nasıl organize edildiğini biliyoruz. Yani hayırlı evlatsa insanlar babasını yargılayıp, rütbesini söküp, ondan beslenemez. Anasını zehirleyip öldürüp, yerine oturamaz. Hayırlı evlat dediğin babayla, anaya iyi bakar. İlk önce hayırlı evlat olmayı herkes bir öğrensin. Çok uzaklara gitmeyelim. Madem 12 Eylül'e karşıydılar peki, 12 Eylül'ün olduğu gün Kıllı Ahmet’i döve döve öldüren, Taci Yüzbaşı’nın elini öptüler mi, öpmediler mi? 'Şu solcu, bu komünist diye şikayet ettiler mi, etmediler mi?' Sakın yalanlamaya kalkmasınlar, ben 84’te Özal zamanında yakalandım, o ara kimin ne yaptığını bu ilçede biliyorum” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27